Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fler arbeten till ungdomar i Oskarshamns kommun i sommar

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Sommarjobben blir fler i år, meddelar Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

Det är den tredje överenskommelsen, med koppling till coronakrisen, som samtliga fullmäktigepartier i kommunen har enats om.

Kommunen skriver så här i ett pressmeddelande på onsdagen:

“För att göra det möjligt för Oskarshamns kommun att kunna ta emot fler ungdomar i feriepraktik och sommarjobb är partierna överens om att anställa tre handledare. Handledarna kommer att placeras hos tekniska kontoret och arbetet kommer bland annat innebära målning och skötsel av vissa områden, men också uppdrag hos föreningar som önskar stöd med lättare underhåll.”

“Oskarshamns kommun har sedan tidigare beslutat att 90 ungdomar ska erbjudas feriepraktik under sommaren. Kommunal feriepraktik ges till ungdomar som slutat nian samt första och andra året på gymnasiet. Den statliga satsningen omfattar också ungdomar som tagit studenten.
Det är i dagsläget inte klart hur många platser i feriepraktik/sommarjobb som de statliga pengarna kan bidra till.”

Karensavdraget justeras för vissa

“Rekommendationerna från myndigheterna att stanna hemma vid minsta symtom påverkar våra medarbetare olika – vissa grupper har lätt att arbeta hemma och för andra är det inte möjligt.” 

“Staten har meddelat att karensavdraget är avskaffat från 1 april till 31 maj och att det söks från Försäkringskassan. Ersättningen från staten är dock 700 kronor oavsett lön. För medarbetare som arbetar nära brukare, barn och elever kommer Oskarshamns kommun därför att, oavsett lön, göra ett karensavdrag på 700 kronor så att medarbetaren får full täckning av den statliga ersättningen. Satsningen gäller retroaktivt från 1 april till 31 maj, eller längre om statens beslut förändras”, skriver kommunen.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Partierna i Oskarshamns kommun är överens om nya satsningar. FOTO: PETER A ROSÉN

 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS