Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fler och fler använder tjänsterna på 1177.se

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KALMAR LÄN

Fler och fler använder e-tjänsterna på 1177.se

Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande. Vid årsskiftet var drygt 60 procent av invånarna i vårt län, 149 500 personer, anslutna.

Fler utnyttjar också möjligheten att läsa sin journal på nätet. 2019 gjorde länsborna totalt 832 386 inloggningar i journaltjänsterna, vilket var en klar ökning jämfört med året innan.

Kvinnor loggar betydligt oftare in på e-tjänsterna än män. Det gäller främst i åldrarna 20–59 år. När det kommer till männen, så är det framför allt de i gruppen 60–69 år som använder e-tjänsterna.

Förutom att ta del av sin journal, är det receptförnyelser och beställningar av klamydia- och gonorré-test som är de vanligaste tjänsterna som används.

Nya tjänster är dessutom på väg att införas. Tidigare förskrivningar fylls i automatiskt när man vill förnya ett recept, för att nämna ett exempel. Och förskrivningar av läkemedel vid inkontinens, och särskilda livsmedel, ska synas i e-tjänsterna, så att invånare själva kan göra uttag.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS