Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fler poliser till Kalmar län: “Ni är efterlängtade”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

“Under det senaste året har det examinerats över 1 000 nya poliser, och i denna vecka går nära 600 nya poliser ut i tjänst för att förstärka polisverksamheten över hela landet. 21 fler poliser förstärker oss här i polisområde Kalmar/Kronoberg. I juni kom det 14 nya poliser till vårt område, alltså totalt 35 nya poliser bara under 2020”, skriver Socialdemokraterna i länet i ett pressmeddelande.

“Jag vill önska alla er som påbörjar ert nya arbete varmt välkomna till en stor och viktig uppgift i vårt samhälle. Ni är efterlängtade och kommer göra skillnad i arbetet med att skapa trygghet i vardagen och bekämpa brottsligheten”, säger Laila Naraghi, riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Kalmar län.

Laila Naraghi (S). FOTO: SVERIGES RIKSDAG

“Sverige ska vara ett tryggt land för alla, det är grundläggande för att vårt samhälle ska hålla ihop. Samhället ska vara starkt nog att skydda människor från allt från vardagsbrott till stöldligor och grov organiserad brottslighet. För att öka tryggheten i hela landet krävs att hela samhället kraftsamlar och att staten angriper de kriminella miljöerna från alla håll. Det kräver ett hårt, tålmodigt och beslutsamt arbete över lång tid och på en lång rad områden i samhället.”

“Alldeles för få”

“Under alldeles för lång tid utbildades alldeles för få nya poliser i Sverige, och trots alarmerande rapporter om växande gängkriminalitet skar den tidigare M-ledda regeringen ner på tillväxten av nya poliser med 90 procent.”

“Det är fullkomligt oacceptabelt”

LAILA NARAGHI (S), RIKSDAGSLEDAMOT FRÅN OSKARSHAMN

“Det är fullkomligt oacceptabelt. Nu har vi vänt den utvecklingen och är nu mitt i den största utbyggnaden av Polismyndigheten någonsin; år 2024 ska Sverige ha 10 000 fler polisanställda i hela landet. Vi är nu halvvägs mot målet. Sverige har i år fler poliser än någonsin tidigare och det är jag förstås stolt över”, säger Laila Naraghi vidare.

“Ska bekämpa brottslighet”

“Under de kommande åren kommer flera tusen polisstudenter att gå ut i verksamheten över hela landet. Utöver polissatsningen fortsätter arbetet med ny lagstiftning mot de kriminella nätverken, mot stöldligorna och mot våldet i nära relationer. Bland annat regeringens 34-punktsprogram, det mest omfattande programmet mot gängbrottslighet i modern tid.”

“Vi ska beslutsamt bekämpa brottslighet samtidigt som vi på alla sätt vi kan ska bekämpa brottens orsaker genom att ha ett starkt civilsamhälle med föreningsliv, vi ska ha fritidsgårdar där ungdomar kan hitta bra aktiviteter och vi ska se till att det finns jobb och framtidstro i Sverige.”

FOTO

FOTOAKUTEN.SE

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS