Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Folktandvården i länet öppnas upp stegvis

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

Den 1 juni kommer Folktandvården i Kalmar län att stegvis öppnas upp igen efter att all verksamhet förutom akuta besök varit stängd sedan 27 mars.

“Nedstängningen gjordes då skyddsutrustning av olika slag behövde föras över från Folktandvården till sjukvården. För att kunna ta om hand akuta patienter har fyra kliniker i länet hållits öppna under tiden. Däremot har all icke-akut verksamhet skjutits upp. Det har också gällt icke-akut tandvård för barn i åldern 3-23. Något som även omfattat de privata kliniker som har avtal och ingår i Vårdval Tandvård Kalmar län”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

– Tandvården gjorde en avgörande och nödvändig insats när vi i inledningen av pandemin behövde koncentrera all skyddsutrustning till sjukvården för att kunna ta hand om covid-19-patienter på ett säkert sätt. Jag vill rikta ett tack till alla som ställde upp solidariskt och är övertygad om att patienterna också haft förståelse för det, säger regiondirektören Ingeborg Eriksson.

“Så få besök som möjligt”

“Beslutet om att gradvis öppna tandvårdsverksamheten inom Folktandvården togs av krisledningsnämnden på tisdagen. Sedan mars har tillgången på skyddsmaterial stabiliserats även om inte full buffertkapacitet har nåtts, men den är nu på den nivå att tandvården stegvis kan öppna verksamheten igen.”

“Initialt kommer planerade behandlingar som skjutits upp och som kan leda till behov av akut tandvård att prioriteras. Patienterna ska färdigbehandlas på så få antal besök som möjligt för att minimera materialförbrukningen.”

“Också tandvårdsverksamheten för barn 3-23 år inom Vårdval Tandvård Kalmar län öppnar stegvis enligt samma principer som för folktandvården”, skriver regionen.

FOTO: FREEPIK
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS