Förlust men fall framåt för BB 2001

BOCKARA/OSKARSHAMN

BB 2001 förlorade mot Alsterbro med 0-1 (0-1) och har fortfarande inte tagit någon poäng i serien.

Men den här matchen var ett klart fall framåt, säger Anders Larsson, tränare i BB 2001.

Det har varit en trög inledning på säsongen för BB 2001, men hemma mot Alsterbro började man matchen väldigt bra.

”Bättre än senast”

– Vi spelar mer som det är tänkt att vi ska göra, det finns en tanke i det vi gör och det såg mycket bättre ut än senast, förklarar Anders Larsson.

– De första trettio minuterna idag är jag riktigt nöjd med,

Tyvärr fick man ingen utdelning och istället tog gästerna ledningen med tjugo minuter kvar av den första halvleken, således 0-1 i paus.

Den andra halvleken blev mållös och det är precis det som är BB 2001:s stora bekymmer – man gör inte mål.

”Problem i sista tredjedelen”

– Vi har problem i sista tredjedelen, visserligen kommer vi till lite lägen, men i avsluten är vi lite för tama och inte tillräckligt beslutsamma – man måste vara beredd att hugga direkt när chanserna dyker upp, säger Anders Larsson.

Alsterbros mål i den första halvleken förblev matchens enda och BB 2001 föll alltså med 0-1.

– Trots allt finns det att bygga på, nu behöver vi slipa till avsluten så hoppas vi på att få in bollen mot Långemåla på fredag, avslutar Anders Larsson.

Beröm utdelas till Johan Bergstrand i BB 2001 som gjorde en strong arbetsinsats genom hela matchen.