FÖRSÄSONGSHOCKEY: IK Oskarshamn vände och vann hemma mot ärkerivalen Nybro Vikings IF

Ishockey

Försäsongsmatch

IK Oskarshamn – Nybro Vikings IF 4–2 (0–0, 2–2, 2–0)

Mål, IKO: Patrik Karlkvist, David Quenneville, Nick Olesen, Gustaf Westlund.

Mål, Nybro: Eero Savilahti, Rihards Marenis.

Nybro Vikings IF, nykomling i hockeyallsvenskan, ledde med 1–0 borta mot storebror, SHL-laget IK Oskarshamn, på torsdagskvällen.

Men IKO vände och vann den sista försäsongsmatchen med 4–2.

Den första perioden förblev mållös, men gästerna var faktiskt bättre än hemmalaget, som saknade Logan Hutsko (frånvarande av privata skäl och tillbaka på måndag, meddelade IKO-tränaren Martin Filander i en intervju med TV4 Sport) och Viktor Lodin (tillbaka i träning på måndag efter hjärnskakningskänningar).

”Lite på efterkälken”

– Vi hamnade lite på efterkälken i alla situationer – jag vet inte vad det berodde på. Vi måste upp lite. Det här har sett ut som en typisk allsvensk match, om jag ska vara helt ärlig, sa IKO-forwarden Patrik Karlkvist till TV4 Sport efter de inledande 20 minuterna.

I början av mellanakten hittade Nybros Eero Savilahti rätt i numerärt överläge, fem mot fyra.

Rättvist.

Kort därpå hade Adam Persson i Vikings ett skott i stolpen.

Ständigt målfarlige Patrik Karlkvist dundrade in kvitteringen i numerärt överläge, fem mot fyra, knappt halvvägs in i matchen.

Den offensivt skicklige IKO-backen David Quenneville skickade in 2–1-pucken i en vidöppen kasse i numerärt överläge, fem mot fyra – med sex minuter kvar av den andra perioden.

Rihards Marenis kvitterade i numerärt underläge, fyra mot fem, med knappt två minuter kvar av nämnda period.

”Gör det bra”

– Vi håller upp spelet bra i fem mot fem. Vi gör det bra – men det är hög intensitet och bra fart, så det gäller att vi orkar, sa Nybros välmeriterade tränare Tommy Samuelsson till TV4 Sport inför slutperioden.

I början av den tredje perioden gjorde IKO-forwarden Nick Olesen 3–2.

Gustaf Westlund fastställde slutresultatet då det var knappt en minut kvar av derbyfajten.

IKO möter Luleå i SHL-premiären.

Matchen spelas i Be-Ge Hockey Center, i Oskarshamn, om en vecka – torsdagen den 14 september.

Nybro möter Tingsryds AIF i ett klassiskt Smålandsderby i premiären i hockeyallsvenskan.

Matchen spelas i Liljas Arena i Nybro den 22 september.

Grafik: IK Oskarshamn

Montage: Oskarshamns-Nytt