Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förslag: Avveckla medicinakuten på Oskarshamns sjukhus – Sverigedemokraterna säger nej

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

“Satsa i stället på akuten i Oskarshamn”, skriver Sverigedemokraterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

“Under tisdagens sammanträde i regionstyrelsen ska ett extra ärende om verksamheten vid Oskarshamns sjukhus behandlas. Sverigedemokraterna kommer att rösta för att medicinakuten vid Oskarshamns sjukhus ska vara kvar. Partiet vill utveckla medicinakuten i Oskarshamn genom att arbeta för att de medicinska intensivvårdsplatserna, som stängdes 2019, återöppnas”, skriver SD.

“Riskerar att avvecklas”

“I en rapport av EY (tid. Ernst & Young), som presenterades häromveckan, föreslås hur regionen bör använda sina resurser inom både akutvård och inom planerade operationer. Till förslagen i rapporten hör att medicinakuten vid Oskarshamns sjukhus avvecklas, något som Sverigedemokraterna alltså motsätter sig. Rapporten ligger nu till grund för ett antal förslag för politikerna i regionstyrelsen att ta ställning till, bland annat att förändra akuten och medicinkliniken, där akuten uppenbarligen riskerar att avvecklas som just akut”, skriver SD.

– Oskarshamns sjukhus har avvecklats bit för bit i över 20 års tid: 2004 stängdes kirurg- och ortopedakuten, men den akutmottagning för invärtes medicin som blev kvar är jätteviktig för medborgarna i mellanlänet. Vi kommer också att arbeta för att de stängda intensivvårdsplatserna öppnas igen, säger Martin Kirchberg, regionråd för Sverigedemokraterna.

“En trygghet”

– Rapporten från EY ger inte något svar på hur mycket riskerna för patienterna ökar om fler ambulanser måste köra längre, om medicinakuten skulle stängas. Medicinakuten idag är en trygghet för medborgarna i Oskarshamn, säger Martin Kirchberg.

“EY:s rapport innehåller även andra förslag som Sverigedemokraterna, till skillnad från frågan om akuten, ställer sig positiva till. Hit hör att bättre utnyttja operationskapaciteten vid Oskarshamns sjukhus och på så sätt minska operationsköerna i hela länet. Rapporten föreslår också hur vårdcentralernas öppettider ska utökas och ersätta dagens primärvårdsjourer”, skriver SD.

– Antalet besök hos primärvårdsjouren på kvällarna är få. Det är bättre att frigöra läkarnas och sjuksköterskornas arbetstid, så att de istället kan vara tillgängliga på vårdcentralerna och få till bättre öppettider där, säger Martin Kirchberg.

Martin Kirchberg (SD), regionråd i Region Kalmar län
Martin Kirchberg (SD), regionråd i Region Kalmar län. Foto: Region Kalmar län

Arkivfoto: Peter A Rosén (överst)

+1
33
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS