Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förslag från tre elever: Så kan studenten firas i Oskarshamn i coronatider

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Tre elever på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn har ett förslag på hur studenten skulle kunna firas på ett sätt som följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Det är tre tjejer som har skickat in ett förslag till kommunen. De hoppas att kommunen har tid att läsa det, för de tycker att alla treor förtjänar en minnesvärd dag, trots coronapandemin.

De föreslår att varje klass kan samlas på sin champagnefrukost, och att mentorerna kommer ut till klasserna (och inte tvärtom).

Tjejerna vill att varje klass ska få en speciell tid för sitt utspring. Vissa klasser kan ha sina utspring innan frukosten, påpekar de.

Vill dela upp Kikeboplanen

Deras förslag går ut på att Kikeboplanen delas upp med markeringar, så att varje elev kan springa till sin familj. Varje familj ska hålla avstånd mellan varandra, betonar de. “Endast föräldrar och syskon får komma till utspringet”, skriver de.

De föreslår sedan att varje klass anordnar sin egen marsch genom stan, ner till hamnen, där de hoppar på sitt flak. “Föräldrarna får sprida ut sig genom hela rundan som eleverna åker”.

I och med att eleverna springer ut på olika tider, är det endast en klass åt gången som marscherar och åker på flak, understryker de.

“Varje elev får sedan åka hem till sin mottagning och träffa resterande gäster. Utgången på kvällen är självklart inställd. Hoppas verkligen att ni vill vara snälla och hjälpa oss att genomföra detta. Ingenting är omöjligt om alla ser till att hålla sitt egna ansvar. Tack på förhand”, skriver eleverna.

På tisdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att ett visst studentfirande kommer att vara tillåtet. Att en klass i taget springer ut, ja, det kommer att vara helt okej och anhöriga får vara på plats om de är noga med det fysiska avståndet till varandra.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTOMONTAGE: FREEPIK
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS