Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fotboll: Högsby IK kryssade i genrepet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

NÄSSJÖ/OSKARSHAMN

Högsby spelade 1-1 mot Nässjö i genrepet inför omstarten i trean om en dryg vecka och tränaren Fredrik Kling var nöjd.

 Vi gör en bra match både spelmässigt och sett till genomförandet.

Efter den stabila segern mot Vimmerby förra helgen väntade tuffare motstånd för Högsby när man gästade Nässjö på torsdagskvällen.

Ett Nässjö som förra året spelade i division två men nu, precis som HIK befinner sig i trean, dock i en annan serie.

“Stora problem”

– De var riktigt bra första halvtimmen, de var väldigt rörliga och vi hade stora problem att komma intill dem. Nässjö kan var det bästa lag som jag mött med Högsby hittills om vi bortser från Oskarshamns AIK, berömmer Fredrik Kling.

Högsby redde dock ut stormen och jobbade sig in i matchen och precis innan paus tog man också ledningen genom Jakob Rydberg, framspelad av Ike Fofanah.

– Nässjö hade ju ett stort spelmässigt övertag i den första halvleken men jag är otroligt nöjd med hur vi hanterar det. Ingen i laget gnällde trots att de hade det jobbigt och fick slita, alla stöttade varandra och det fanns ingen frustration. Det var härligt att se, säger Kling.

Efter paus blev Högsbys spel bättre, laget blev rörligare och matchen blev jämnare. Mergim Smakolli, som sparades lite eftersom han är avstängd i omstarten mot Karlshamn den åttonde augusti, kom in i paus och bidrog naturligtvis med sin tyngd och rutin.

Nässjö kvitterade till 1-1 efter en snabb omställning med kvarten kvar och därefter hade lagen några chanser var men några fler mål blev det inte.

“Extra roligt”

– Det känns rättvist med ett oavgjort resultat och jag är väldigt nöjd med alla i laget. Extra roligt är det att alla fyra avbytarna som kommer in gör riktigt bra ifrån sig.

– Det var ett bra genrep och det känns som att vi är på rätt väg, precis som det känts sedan vi satte igång träningen efter sommaruppehållet, sammanfattar Fredrik Kling.

Mot Nässjö saknades Emil Dolk och Adrian Karlsson, det återstår att se om någon eller båda är aktuella till matchen mot Karlshamn.

FOTBOLL Träningsmatch

Nässjö FF – Högsby IK 1-1 (0-1)

Mål Högsby: Jakob Rydberg.

TEXT

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS