Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fotboll: Ruda IF siktar mot nya mål

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

RUDA

Ruda IF svarade för en fin säsong som nykomling i division fyra där man var snubblande nära att ta en kvalplats till trean.

Med ny tränare i rutinerade Kent Niklasson och i stort sett helt intakt spelartrupp ser man nu fram emot nästa säsong.

Oskarshamns-Nytt fick så här innan jul en pratstund med Johan Rannemalm som, tillsammans med sin far Robert, är en del av sportgruppen i Ruda IF.

Ruda IF verkar vara en välorganiserad förening?

–  Ja, vi har jobbat för att det ska bli så. Tidigare hade Jonas Lönn hand om det mesta i Ruda men det blir naturligtvis för mycket för en enda person. Det finns många i Ruda som vill vara med och hjälpa till i föreningen så vi satte oss ner, tittade över vad som behövde göras och sedan har vi försökt att fördela ut ansvaret på olika grupper. Det är viktigt med tydliga uppdrag för det ger också en tydlighet i föreningen, alla vet vem eller vilka de ska vända sig till när det gäller olika frågor, säger Johan Rannemalm.

“Vi är lyckligt lottade som har så många ideella krafter i föreningen”

JOHAN RANNEMALM, SPORTGRUPPEN I RUDA IF

– Sportgruppen har hand om mycket kring A-laget, bland annat vad gäller truppen och eventuella nyförvärv, en annan grupp har hand om träningstider. Vi är lyckligt lottade som har så många ideella krafter i föreningen

Hur är läget i spelartruppen?

– Vi har inga spelarkontrakt i Ruda, men jag har haft en bra dialog med alla spelarna och ingen förutom Olof Herdinius har aviserat att de ska sluta. Tvärtom verkar alla väldigt sugna på att ta nästa kliv. Vad gäller Olof, så blir han ju nu assisterande tränare i Högsby och det är naturligtvis en stor förlust för oss, han kommer att bi saknad. Men vi önskar honom lycka till och han är alltid välkommen tillbaka till Ruda.

Hur har ni resonerat kring eventuella nyförvärv?

– Vi är först och främst väldigt nöjda med de spelare vi har, det är en grupp med mycket talang som verkligen vill framåt. I år var vi nära en kvalplats till trean, nästa år kan vi förhoppningsvis ta ett steg till, potentialen finns i gruppen. Just nu har vi 20, 21 spelare och alla är potentiella startspelare, så vi letar inte aktivt efter fler spelare just nu.

– Om vi skulle ta in nya spelare så handlar det ju om riktiga spetsspelare och då kommer vi till det där med kontrakt. Mer etablerade spelare kräver kontrakt och då står föreningen inför ett litet vägval.

Blir det något B-lag till nästa säsong?

– Det finns lite delade meningar kring det i föreningen, så det vet vi inte i dagsläget. Ska vi ha ett B-lag behöver vi lite fler spelare, annars blir det för många av grabbarna som får spela dubbelt och det håller inte. Vi får se hur det blir längre fram.

“Kent har erfarenhet och rutin och vet vad som krävs för att lyckas. Jag vet också vad han går för sedan jag hade honom som tränare i Högsby”

JOHAN RANNEMALM

Ni gjorde tidigt klart med Kent Niklasson som ny tränare, en viktig pusselbit?

– Absolut! Kent har erfarenhet och rutin och vet vad som krävs för att lyckas. Jag vet också vad han går för sedan jag hade honom som tränare i Högsby.

– Nu får han ta hand om och utveckla en grupp duktiga, sugna spelare. Det gäller att få ihop gruppen ordentligt, då kan det bli riktigt roligt nästa år.

– Det ska bli mycket spännande att följa Kents arbete på nära håll.

Ni ligger bra till i planeringen för nästa säsong låter det som?

– Ja, så är det. Vi hade ett möte för en tid sedan där Kent träffade spelartruppen och fick presentera sig och berätta lite hur han tänker. Sedan är det ju tänkt att vi ska ha ett nytt möte i januari och starta upp säsongen, det finns ett preliminärdatum, men det är ju högst osäkert hur det blir med det efter de nya strängare restriktionerna vi har att förhålla oss till.

– Det finns i alla fall en idé och ett upplägg för försäsongen, sedan får vi anpassa oss efter verkligheten, avslutar Johan Rannemalm.

TEXT

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS