Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fotboll: Stjärnan numret större än Krokstorp

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Utbudet av liveidrott har av naturliga skäl blivit ganska litet, men det spelades fotboll på Arena Oskarshamn på söndagseftermiddagen.

Stjärnan besegrade Krokstorp med 5-0 i snålblåsten och frågan är om vi fick se årets mål på AO redan nu?

Om man ville se någon idrott live i helgen kunde man bege sig till Arena Oskarshamn på söndagseftermiddagen där det spelades en match i gruppspelet i Toyota Cup som en gång i tiden hette Smålandscupen.

Stjärnan som spelar i division fem mötte Krokstorp som huserar en division längre ner i seriesystemet.

Krokstorp började dock piggt och skapade en hel del chanser där man i ärlighetens namn borde tagit ledningen.

– Vi visste att Krokstorp skulle pressa högt upp i början och de är väldigt tekniskt skickliga, säger Stjärnans tränare Stefan Carlsson som fick se sitt lag ta ledningen på straff och sedan utöka till 2-0 innan paus.

-Jag tycker att vi tar över matchen och när de anfaller med nio man så blir det ytor för oss att ställa om på när vi vinner boll. Det gäller bara att spela klokt.

Krokstorp hade en hel del boll även efter paus och skapade flera farliga anfall, men effektiviteten i sista avgörande momenten saknades.

Istället var Stjärnan effektiva och förvaltade sina omställningslägen på bästa sätt.

Matchens behållning

Matchens behållning var utan tvekan Sebastian Karlssons frisparkskanon till 5-0 tio minuter före full tid. Bollen borrade sig stenhårt in i målvaktens vänstra kryss från 30 meter.

I övrigt var det inte en match som många kommer att minnas så värst länge.

Lars Lundgren, lagledare i Krokstorp, tyckte inte att resultatet speglade matchbilden men ser med tillförsikt fram emot säsongen.

– Stjärnan är tyngre, men vi borde definitivt inte gå mållösa från den här matchen.

– Vi har ett ungt lag och har fått lite nytt folk från IFK-leden, hungriga killar med bra teknik som vill spela fotboll. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra i seriespelet.

I matchen mot Stjärnan syntes den individuella skickligheten hos Krokstorpsspelarna vid flera tillfällen, men i sista tredjedelen blev spelet lite för omständligt. Får man ordning på det kan det bli många mål i division sex för Krokstorpsgänget.

Toyota Cup grupp 13

IF Stjärnan – Krokstorps IF 5-0 (2-0)

TEXT

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS