FOTBOLL: Tredje raka segern för Högsby IK – nio poäng på en vecka!

Mål HIK: Ayomide Jibodu

Högsby IK tog tredje raka segern via 1-0 (0-0) borta mot FBK Balkan i Malmö.

– Vi gör en oerhört disciplinerad insats idag. Att vinna och hålla nollan är riktigt skönt, säger HIK-tränaren Ola Petersson.

Högsby åkte till Skåne med en tunn trupp där man saknade flera tongivande spelare. Å andra sidan var självförtroendet i topp efter två raka vinster tidigare i veckan.

Hemmalaget Balkan låg inför matchen bara en poäng bakom Högsby i tabellen så det var viktiga poäng som stod på spel.

– De har väl ett övertag i spelet i den första halvleken, men de skapar inte några riktigt heta chanser. Vi spelar stabilt och kompakt försvarsspel över hela planen, säger Ola Petersson.

”Betytt oerhört mycket”

– Sedan har ju Mustaf (Yuusuf, målvaktslån från Oskarshamns AIK) betytt oerhört mycket. Han ger trygghet åt både backlinjen och resten av laget. Han har hållit nollan i alla de tre matcher han spelat.

Det var mållöst i paus och i den andra halvleken fick Högsby mer att säga till om. Man tog också ledningen med drygt tjugo minuter kvar att spela.

– Jakob Rydberg kom in i den 60:e minuten och ungefär tio minuter senare hittade han ”Ayo” (Ayomide Jibodu) i djupled. ”Ayo” vek in från vänster och avslutade, målvakten räddade men bollen studsade tillbaka på ”Ayos” knä och in i mål.

Ayomide Jibodu. Arkivfoto: Thomas Wennerklint

”Ett underbart mål”

HIK-TRÄNAREN OLA PETERSSON

– Ett underbart mål, säger Ola Petersson.

Balkan försökte förstås trycka på för en kvittering, dock utan att lyckas.

Nära 2-0

– Vi ligger rätt i positionerna och släpper inte till någonting egentligen, istället uppstår kontringslägen och det var nära 2-0 ett par gånger. Bland annat var Noa Ekberg fri från halva plan på övertid, säger Ola Petersson.

Matchen slutade 1-0 till Högsby och det var alltså tredje segern på mindre än en vecka.

– Att vi skulle ta nio poäng på de här tre matcherna var det nog ingen som trodde för en vecka sedan, men vi har kommit in i ett stim, ett litet segertåg, säger Ola Petersson.

”Jäkligt nöjd”

– Jag är jäkligt nöjd med försvarsspelet och allas arbetsinsats idag, men när Balkan försöker trycka på och det blir lite tuffare perioder då står Mergim Smakolli och Sebastian Karlsson upp på ett föredömligt sätt, avslutar Ola Petersson.

Högsby har nu tagit tolv poäng på tio matcher och segern tog laget upp på en åttonde plats i en haltande tabell.

Nästa match för HIK är kommande söndag då Räppe gästar Högsby.