Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Frågetecken kring Fredriksbergs herrgård

ANNONS

OSKARSHAMN

Hur ser framtidsplanerna ut för Fredriksbergs herrgård i Oskarshamn?

Det undrar Jan Johansson (SD), som lyfter upp frågan i en interpellation till bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S).

Jan Johansson, som är ledamot i bildningsnämnden, undrar också om kommunen kan tänka sig att skriva ett eventuellt kontrakt för delar av verksamheten som husfrun bedrev.

I interpellationen till Anton Sejnehed skriver Jan Johansson att Fredriksbergs herrgård är en byggnad, och ett område, som Oskarshamns kommun ska vara mycket stolt över.

”Herrgården är lite av vaggan för hela kommunens historia. Under de senaste 40 åren, ungefär, har en stor verksamhet bedrivits där till gagn för kommunens medborgare. Dock med ett undantag, från 2014 och fram till nu. Den senaste husfrun, som bedrev verksamhet mellan 1999 och 2014, gjorde det med en enastående framgång.”

”Bröllop, resesällskap, livekvällar i stallet, viskvällar sommartid, julbord, midsommarfirande, djurutställning, julmarknad, café, luncher, loppis – ja, detta är ett urval på aktiviteter som bedrivits i herrgården”, skriver Jan Johansson.

I stort sett finns inget av detta kvar i dag, konstaterar han.

”Efter 2014 har två entreprenörer försökt att bedriva verksamhet där, men enligt min mening har de misslyckats helt. För tillfället står herrgården helt utan entreprenör.”

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

redaktionen@oskarshamnsnytt.se

072-277 89 77

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS