Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Glada nyheter: Gratis kollektivtrafik i Oskarshamn under O-Ringen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Glada nyheter för orienterare, invånare och besökare! Under O-Ringenveckan blir det gratis att åka kollektivt i Oskarshamns stad, och dessutom halva priset på 24-timmarsbiljetter i hela länet”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

– Vi är glada att vi tillsammans med Kalmar länstrafik kan erbjuda fri busstrafik under veckan. Vi hoppas att många kommer nyttja erbjudandet, invånare, orienterare och besökare. Man kan ta bussen till jobbet, affären, grillkvällen eller för att titta på orienteringstävlingarna, säger Henrik Andersson, kommundirektör i Oskarshamns kommun.

Cirka 20 000 besökare

“Efter många års förberedelser är det nu äntligen dags. I slutet av juli kommer O-Ringen Smålandskusten till Oskarshamn och med det cirka 20 000 besökare, varav 10 000 kommer att bo i Döderhultsdalen, bara en kort promenad från centrum. Med så mycket människor är det oundvikligt att trafiken påverkas, och vissa vägar kommer behöva stängas av”, skriver kommunen.

– Vi har tillsammans med O-Ringen gått ut och uppmanat orienterare, besökare och invånare att så långt det är möjligt ställa bilen under veckan och istället gå, cykla eller åka kollektivt. Därför känns det extra bra att vi nu kan erbjuda gratis bussresor, säger Henrik Andersson.

“Erbjudandet om gratis stadstrafik i Oskarshamn gäller ordinarie busslinje 701 (Norrby till Kristineberg) oavsett var man kliver på. Dessutom sätter Kalmar länstrafik in en tillfällig förstärkningslinje, 702 (Norrby-Centrum). Det är gratis att åka även på den under samma period”, skriver kommunen.

“Utmärkt tillfälle”

“För att göra detta möjligt har Oskarshamns kommun tecknat ett avtal om att ersätta Kalmar länstrafik med det förväntade intäktsbortfallet som har räknats till 126 000 kronor.

Kalmar länstrafik har under samma period ett erbjudande som gäller i hela länet, nämligen halva priset på alla 24-timmarsbiljetter”, skriver kommunen.

– Det är ett utmärkt tillfälle för orienteraren som vill uppleva länet, men det gäller såklart för alla länets invånare, säger biträdande trafikdirektör på länstrafiken, Martin Åkerberg.

“Förutom stadstrafiken i Oskarshamn förstärker Kalmar länstrafik också flera anslutningar till O-Ringen under veckan.

Kostnadsfri stadstrafik i Oskarshamn och halva priset på 24-timmarsbiljetter gäller under perioden 21-28 juli (O-Ringenveckan). De extra turerna kommer att synas i tidtabeller på kalmarlanstrafik.se”, skriver kommunen.

Foto: Oskarshamns kommun

+1
12
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS