Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Gudrun Brunegård får ett nytt toppuppdrag inom Kristdemokraterna

ANNONS

LÄNET

Vimmerbypolitikern och riksdagsledamoten Gudrun Brunegård blir biståndspolitisk talesperson i Kristdemokraterna. Nyheten offentliggjordes på torsdagen.

Hon växlar över till biståndspolitiken efter två år som utbildningspolitisk talesperson och ansvarig för framtagandet av partiets nya utbildningspolitiska handlingsprogram.

”Stort förtroende”

 – Det är ett stort förtroende att få ansvaret för biståndsfrågorna. Solidariteten med folken i andra länder är av tradition en kristdemokratisk hjärtefråga. Det manifesterades då Alf Svensson i Bildt-regeringen 1991–1994 mest av allt ville få posten som biståndsminister, vilket han också fick, säger Gudrun Brunegård.

Hon fortsätter:

– Biståndsfrågorna har alltid legat mig varmt om hjärtat, inte minst efter de fyra år som jag själv jobbat i fält, som sjuksköterska på två olika sjukhus i Tanzania. Dessa erfarenheter tillsammans med de besök jag har gjort i ett antal utvecklingsländer hoppas jag ska komma till nytta i mitt nya uppdrag.

Lägger upp en plan

– Jag har ambitionen att fortsätta det arbete som grundlades med Alf Svensson som biståndsminister och under hans tid som EU-parlamentariker och kommer nu att lägga upp en plan för att möta representanter för de olika biståndsorganisationerna. Min önskan är att bygga kontakter och diskutera hur vi kan stödja arbetet med att stärka demokratin, de mänskliga rättigheterna och fattigdomsbekämpningen runt om i världen, säger Gudrun Brunegård.

FOTO

SVERIGES RIKSDAG

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS