Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hållbarhetschef: “En hel del är gjort, men vi kan och måste göra mer” – regionen presenterar klimatframgångar

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

”Många åtgärder har gett resultat. Årets klimatbokslut visar på en positiv trend vilket betyder att Region Kalmar läns utsläpp fortsätter att minska”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

”Utsläppen har sjunkit med 72 procent sedan 2012 och regionen närmar sig målet om 80 procents reduktion till 2030. Det visar klimatbokslutet för 2023.”

– Det är många åtgärder över tid som har gett resultat. Vi har bland annat ställt om vår el och värme, så även kollektivtrafik och tjänsteflotta till förnyelsebart. Vi har även satsat på grönt flygbränsle samtidigt som digitaliseringen medför att vi reser mindre. Ett annat exempel är att vi har installerat lustgasdestruktor vid länssjukhuset. En hel del är gjort, men vi kan och måste göra mer, säger Johanna Schelin, hållbarhetschef i Region Kalmar län.

“Vår tids största utmaning”

”Nu väntar ytterligare åtgärder på bred front för att minska koldioxidutsläppen ytterligare. Exempelvis planeras för fler laddplatser, lustgasdestruktor vid förlossningen på Västerviks sjukhus, fortsätta ställa om från engångs- till flergångsinstrument inom vården samt restaurera möbler i stället för att köpa nytt. Åtgärderna är kopplade både till poster inom klimatmålet och för indirekta utsläpp som är svårare att påverka och som inte räknas in inom målet”, skriver regionen.

– Klimatfrågan är vår tids största utmaning – såväl globalt som regionalt. Klimatet är avgörande för vår hälsa och välbefinnande, för vatten- och livsmedelsförsörjning, men även för vår regionala utveckling i länet som vi är så beroende av, exempelvis rekreation och turism, säger Johanna Schelin.

Johanna Schelin, hållbarhetschef i Region Kalmar län
Johanna Schelin, hållbarhetschef i Region Kalmar län. Foto: Region Kalmar län

”Region Kalmar län följer årligen upp sitt klimatbokslut utifrån målsättningen och klimatstrategin beslutad i regionfullmäktige.”

+1
0
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
7

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS