Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Han är förvånad över att regionen redan nu säger nej till IVA-platser i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Mattias Bäckström Johansson (SD) blev förvånad när han fick veta att Region Kalmar län inte har några planer på att öppna upp några intensivvårdsplatser på Oskarshamns sjukhus under coronakrisen.

Oskarshamns-Nytt ställde en direkt fråga till hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Rosenqvist under en pressträff på fredagen.

Kommer ni att öppna upp några IVA-platser i Oskarshamn?

–  Nej, svarade han, och slog fast att IVA-vården kommer att fungera på ett bättre sätt om man genomför den på sjukhusen i Västervik och Kalmar.

– Jag är förvånad, med tanke på att man så sent som i början av veckan signalerade att det var en möjlighet som man inte ville utesluta, säger Mattias Bäckström Johansson.

Jämför med Stockholm

– Särskilt med tanke på hur tidigt vi befinner oss i utvecklingen i jämförelse med Stockholm, där man nu bygger fältsjukhus för att få till fler intensivvårdsplatser.

– Där har man ju även gått så långt att man aktiverar paragrafer i vårdvalsavtal med privata aktörer om att fortsätta sin verksamhet under landstingsstyrelsens ledning, säger Mattias Bäckström Johansson.

Han betonar dock att han inte tror att Region Kalmar län gör fel saker.

– Men jag är förvånad över att man under så kort tid utesluter den möjligheten i ett läge där vi behöver tillgängliggöra all kapacitet som finns tillgänglig, säger han.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Mattias Bäckström Johansson (SD). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS