Här är idrotts- och kulturpristagarna 2021 i Mönsterås kommun

Här är idrotts- och kulturpristagarna 2021 i Mönsterås kommun

2021-12-22 Av av Thomas Wennerklint

Annons: Smålandshamnar

MÖNSTERÅS

Kultur- och fritidsnämnden har utsett 2021 års idrotts- och kulturpristagare.

Årets idrottspristagare är Anton Söderström i Mönsterås Handbollsklubb och kulturpriset går till Mara Contardo.

Varje år delar Kultur- och fritidsnämnden i Mönsterås ut ett idrottspris och ett kulturpris.

– I år fick vi in fler nomineringar än tidigare år, och det tycker vi är roligt. Det betyder att det finns människor i vår kommun som gärna vill lyfta fram andra som gör något lite utöver det vanliga och därmed berikar livet för andra, skriver kultur- och fritidsnämndens ordförande Maria Robertsson (C) i ett pressmeddelande.

Nämnden var helt enig i sina beslut.

Vidare skriver nämnden:

– Årets idrottspris går till Anton Söderström, Mönsterås handbollsklubb. Anton visar stort engagemang i handbollsföreningen. Han ordnar träningar, cuper och utbildningar. Att lägga så mycket tid på ideellt arbete är något som behöver lyftas och premieras i en tid då de ideella insatserna tyvärr minskar. Anton är ett föredöme för andra ledare och för de ungdomar han jobbar med och för. 

Motiveringen för årets idrottspristagare Anton Söderström lyder: För hans stora energi och engagemang i ungdomsverksamheten som tillsammans med hans positiva inställning lyft hela ungdomsorganisationen och givit hela föreningen ett nytt driv. Genom sitt arbete bidrar han till en bättre hälsa och en mer meningsfull fritid för ungdomarna i Mönsterås kommun.

Årets kulturpris går till konstnären Mara Contardo.

– Mara har varit verksam i många år i vår kommun och förgyllt vår tillvaro med sitt färgstarka konstnärskap och även spridit sin kunskap vidare till andra, skriver Maria Robertsson.

Motiveringen för årets kulturpristagare Mara Contardo lyder: För hennes mångdimensionella skapelser med silkespapper och bladguld som satt färg i kommunens lokaler, utställningar och även på väletablerade gallerier.  

Priserna är på vardera 10000 kr och det är nämnden och RF Sisu Småland som gemensamt står bakom prispengarna. 

Kultur och fritidsnämnden kommer att uppmärksamma de två pristagarna inför publik när nämnden genomför sitt årliga nationaldagsfirande i Hembygdsparken 6 juni.

– Det kan tyckas långt dit, men vi är snart där! Den här gången hoppas vi verkligen att vårt firande av nationaldagen kan bli av så som vi alla önskar, avslutar Maria Robertsson sitt pressmeddelande. 

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: