Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här är mina favoritspelare i IK Oskarshamn genom alla tider

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Jag har roat mig med att plocka ut mina favoriter i IK Oskarshamn, genom alla tider. En målvakt, två backar och tre forwards.

Det är inte helt lätt. IKO har haft många härliga spelare under årens lopp.

Men här är mitt förstaval:

Timo Leinonen

Var rena rama väggen i IKO under flera säsonger. Markus Svensson och David Rautio är också namn som dyker upp, givetvis. Oskarshamn måste hitta en ny ”vägg” till nästa säsong i SHL, annars blir det allsvenskan 2021/22.

Peter Ekroth

”Riksbusen” var inte bara tuff och lite småelak – han var dessutom ytterst skicklig både i defensiven och offensiven. En profil som drog många extraåskådare till varje match.

Patrik Lundbäck

En väldigt klok back, i båda riktningarna. Han var oerhört viktig för IKO under den gamla goda tiden på 90-talet.

Skeeter Moore

”Number four Skeeter Moore” öste in poäng i IK Oskarshamn under några magiska säsonger på 90-talet, då IKO klättrade upp från gärdsgårdsnivån. Det var en fröjd att se Skeeter Moore lira hockey. Samarbetet med Peter Ekroth är oförglömligt. Minns bland annat att han på egen hand, i princip, vände ett underläge i ett derby hemma mot Vimmerby till klar seger.

Fredric Jaensson

Vilken artist! Hockeyvirtuosen från Vimmerby var stor publikfavorit i Oskarshamn under många säsonger. En sanslöst smart spelare. Och vilken teknik. Han bjöd på många underbara shownummer.

Ronny Larsen

Tveklöst den roligaste spelaren genom IKO-historien. Herregud vad glad man blev när man såg honom lira hockey. En oerhörd spelglädje kombinerat med en teknik på mycket hög nivå. Han har gjort många oförglömliga mål i Oskarshamns ishall.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Ingen av spelarnas i dagens IKO är med på listan. Men någon av dem dyker säkert upp längre fram. Tyler Kelleher ligger förstås bra till. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS