Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här är senaste nytt från Eon när det gäller strömavbrotten i kommunerna Oskarshamn och Mönsterås

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN/MÖNSTERÅS

Det finns ingen prognos för när strömmen kan vara tillbaka hos de drabbade Eon-kunderna i kommunerna Oskarshamn och Mönsterås.

– Vi vågar inte gå ut med någon prognos just nu, säger Björn Persson, vid Eons pressjour, till ON vid 15:45-tiden på tisdagen.

– Vi är väl medvetna om att det inte är några bra besked för våra kunder. Så länge vi inte vet något om felet, så är det väldigt svårt att ge prognoser. Det är inte bra om man inte kan infria dem.

“Vi har inte kunnat hitta något fel på ledningen mellan Fårhult och Oskarshamn hitintills”

BJÖRN PERSSON, EONS PRESSJOUR

– Vi har inte kunnat hitta något fel på ledningen mellan Fårhult och Oskarshamn hitintills, efter de besiktningar som har genomförts – bland annat med helikopterhjälp. Med största sannolikhet har vi kunnat utesluta att det rör sig om ett ledningsrelaterat fel. Vi misstänker nu att det är något i den matande transformatorstationen i Fårbo som inte är i sin ordning. Vi har undersökt stationen tidigare – men nu kryper vi in djupare och gör mer detaljerade analyser av stationen, för att se om vi kan hitta det som kan ha orsakat det hela.

Ledningen mellan Oskarshamn och Hornsö är också utslagen, konstaterar Björn Persson.

“Två separata avbrott”

– Där berörs 4 900 kunder. På den mellan Fårhult och Oskarshamn har vi 4 600 kunder – så totalt har vi alltså 9 500 kunder på de här båda ledningarna. Vi ser inte att det finns något samband mellan de två utslagna ledningarna. Det är två separata avbrott, som vi ser det. Avbrottet på ledningen mellan Oskarshamn södra och Hornsö inträffade klockan 13:20 i dag. Där har vi också satt in personal, naturligtvis.

– Vi kommer att göra på samma sätt som med den andra – det kan vara transformatorrelaterat, men det kan också vara ledningsrelaterat. Vad som kommer ut ur det arbetet, ja, det vågar jag inte säga något om just nu. Men båda strömavbrotten har samma prioritet.

Uppdatering:

Vid 17-tiden på tisdagen saknade 437 Eon-hushåll i Oskarshamns kommun ström.

Vid samma tidpunkt var 4 818 Eon-hushåll i grannkommunen Mönsterås strömlösa.

I länet som helhet var 5 289 Eon-hushåll drabbade.

Läs mer här.

Björn Persson, Eons pressjor. Foto: Eon
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS