Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här är Socialdemokraternas senaste vallöften i Oskarshamns kommun…

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

”Klimatförändringar är ett av de framtidshot som oroar oss svenskar mest. Vi har de senaste åren sett värmeböljor över hela norra jordklotet, och svårkontrollerade skogsbränder i vårt närområde. I Kalmar län råder ofta brist på dricksvatten på grund av torka. Vi vill att Oskarshamns kommun vidtar flera åtgärder för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Därför vill vi att kommunen ska bli bättre på att bedöma om ett beslut är positivt eller negativt utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Ju mer vi vet när beslut ska tas, desto bättre beslut för alla”, skriver Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande på tisdagen.

”En vanlig vardag serveras det cirka 5 300 portioner mat i Oskarshamns kommun. Det är barn, elever och äldre som äter mat som tillagas av kommunens medarbetare”, skriver Socialdemokraterna.

– Den mat som serveras ska vara god, näringsrik och tilltalande. Vi tycker även att maten ska vara hållbar och bidra till andra värden. Därför vill vi att mer av maten ska vara närproducerad och/eller ekologisk. Det gör att maten bidrar till fler jobb i vårt närområde och att maten ger mindre klimatavtryck, säger tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S).

Yvonne Bergvall (S)
Yvonne Bergvall (S). Foto: Peter A Rosén

”I Oskarshamns kommun finns det mycket mark som är förorenad med kemikalier och miljögifter. Ett stort arbete har gjorts för att sanera mark från dessa gifter, men det finns fortfarande mycket kvar att göra”, skriver Socialdemokraterna.

“Vi vill att kommunen ska ta på sig ledartröjan i arbetet med att återställa den kustnära närmiljön”

MARIE HOLMGREN (S), VICE ORDFÖRANDE I SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

– Vi vill därför att kommunen ska fortsätta att sanera mark från föroreningar, så att vi får en trivsam miljö fri från gifter. Vi vill också att kommunen ska ta på sig ledartröjan i arbetet med att återställa den kustnära närmiljön. Det är bra för kommunens fortsatta tillväxt, men även för miljön, säger Marie Holmgren (S), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, översta bilden.

”Oskarshamns kommun är en stor fastighetsägare och har flera fastigheter som är lämpliga för att installera solceller på. Oskarshamns kommun bygger en ny förskola i Kristineberg och då installeras också solceller”, skriver Socialdemokraterna.

“Vi vill att kommunen ska ta fram en plan för vilka av kommunens fastigheter det går att installera solceller på”

YVONNE BERGVALL (S), ORDFÖRANDE I TEKNISKA NÄMNDEN

– Vi vill att kommunen ska ta fram en plan för vilka av kommunens fastigheter det går att installera solceller på. När kommunen bygger nytt så bör solceller som regel alltid installeras. Att installera solceller gör att vi bidrar till en hållbar elproduktion där vi också arbetar med att minska kommunens inköp av energi, säger Yvonne Bergvall (S).

Fyra av Socialdemokraternas vallöften i Oskarshamns kommun är:

  • Mer av den maten som kommunen köper in ska vara närproducerad och/eller ekologisk.
  • Fortsätt arbetet med att sanera förorenad mark, så att vi får en trivsam miljö fri från gifter.
  • Återställ den kustnära miljön genom projekt för att återställa vikar och vattendrag som växt igen.
  • Ta fram en plan för vilka kommunala fastigheter som är lämpliga att installera solceller på, samt inför att solceller ska installera vid nybyggnation.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS