Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

HOCKEY: Frölundaspelare friad efter tackling mot Antti Suomela i IK Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

GÖTEBORG/OSKARSHAMN

Frölundaspelaren Nicklas Lasu blev anmäld till hockeyförbundets disciplinnämnd efter en tackling mot IK Oskarshamns stjärnspelare Antti Suomela (bilden) på torsdagskvällen.

”I början på tredje perioden så sker det en situation vid speakerbåset. Två spelare kampar om pucken och den kommer lös. Oskarshamnsspelaren Antti Suomela fångar upp den lösa pucken och ska spela den. Då kommer Frölundaspelaren Nicklas Lasu med fart och går in framför Suomela och tacklar honom. Tacklingen tar med vänster axel i huvudet på Suomela. Alternativ bestraffning är charging”, skrev SHL:s situationsrum i anmälan.

På fredagseftermiddagen friades Nicklas Lasu.

”Nämnden finner inte att det av filmsekvensen framgår att tacklingen träffade huvudet utan snarare axel mot axel. Tacklingen bedöms inte heller som så allvarlig att den ska rendera i en avstängning för charging. Anmälan lämnas därför utan bifall”, skriver disciplinnämnden.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS