Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hockeysäsongen inställd: IK Oskarshamn stannar kvar i SHL

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn spelar i SHL även nästa säsong.

Alla lag som i dag tillhör SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan kommer att lira i samma serier även nästa säsong.

“I det här läget finns inga vinnare, alla som verkar inom svensk ishockey är förlorare. Vi hade helst av allt gjort upp på isen och visat på sportsliga grunder att vi hör hemma i SHL. Men när situationen är som den är i Sverige och världen måste vi sätta människors hälsa i främsta rummet och därför tycker vi att det var ett klokt beslut som SIF:s styrelse tog”, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg i ett uttalande som publiceras på IK Oskarshamns hemsida, www.ikoskarshamn.se.

“För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först”, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Inga svenska mästare kommer att koras den här säsongen. Det har hockeyförbundet beslutat.

SM-guld delas inte ut

I ett pressmeddelande betonar hockeyförbundet att bestämmelserna inte medger att SM-guld delas ut om inte ett slutspel kan genomföras.

Regelverket sätter även stopp för alla upp- och nedflyttningar mellan toppserierna, på grund av att kvalspelet inte kan genomföras.

“Vi har under de senaste dagarna haft en tät dialog med berörda ligaorganisationer om hur vi ska hantera den uppkomna situationen, men också i förhållande till svensk ishockeys tävlings- och seriebestämmelser. Därför har förbundsstyrelsen tagit beslutet att ställa in säsongen för SHL, SDHL Hockeyallsvenskan och Hockeyettan och som en konsekvens av det att inte dela ut något SM-guld i år eller spela färdigt kvalen”, säger Anders Larsson i ett pressmeddelande.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS