Högsby IK förlorade hemma mot Västerviks FF

HÖGSBY

Högsby IK förlorade träningsmatchen hemma mot Västerviks FF på lördagen. Matchen slutade 1–2.

HIK-tränaren Fredrik Kling var väldigt besviken efter slutsignalen.

– Vi hade en ganska bra period i mitten av den första halvleken. Då tog vi över ganska kraftigt och skapade en hel del.

Men det var gästerna i VFF som tog ledningen – och det var nyförvärvet från Oskarshamns AIK, Sonny Karlsson, som hittade rätt.

– Efter det kom vi aldrig riktigt in i det igen.

HIK kvitterade dock, genom Victor Ivarsson, i mitten av den andra halvleken, efter några byten.

Ingen energi

– Men vi fick ändå ingen energi av det. Jag tycker att Västervik åt upp oss på vilja och inställning. Och det blir man jättebesviken på. Jag vet inte varför vi inte var hungrigare, säger Fredrik Kling.

Matchen avgjordes på ett självmål, som orsakades av en kommunikationsmiss.

– 1–1 hade nog speglat matchen lite bättre. Men Västerviksspelarna snackade högt och fanns på rätt ställen hela tiden. Vi hade inte samma närvaro och attityd, tyvärr. Nej, jag kände inte igen laget i dag. Det gjorde ont att se att vi föll på bristande vilja.

HIK och VFF spelar i varsin division 3-serie i år.

– Västervik har ett starkt lag – och nu har de Sonny Karlsson också, som kom in från OAIK.

VFF verkar ha ett bra försvarsspel…

– Ja, de är väldigt aggressiva och tuffa. Det är ett närkampslag – och de kommer långt med sitt starka försvar. Och de försöker även spela. Jag är imponerad av dem, säger Fredrik Kling.

– Men när vi har en bra dag, så ska vi kunna fixa det här.

Mittbacken Sebastian Karlsson är den ende som får plusbetyg av HIK-tränaren efter lördagsförlusten.

– Han höll ändå i det under hela matchen.

Härnäst möter HIK seriekollegan Nybro IF hemma i Högsby. Matchen spelas på lördag.

Mål, Högsby: Victor Ivarsson.