Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Högt tryck efter biljetter till Mia Skäringer

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Med premiär på internationella kvinnodagen den 8 mars visar Sagabiografen liveinspelningen av Mia Skäringers föreställning No More Fucks To Give.

Föreställningarna blev fullbokade på bara några få timmar.

I november 2018 hade Mia Skäringer urpremiär med sin föreställning No More Fucks To Give. En revolutionerande föreställning som älskats av publiken och hyllats i media samt slagit publikrekord. Över 300 000 har hittills sett föreställningen som nu går upp på bio över hela landet på fler än hundra biografer. En av dessa är Sagabiografen i Oskarshamn.

Mia Skäringers föreställning No More Fucks To Give har setts av över 300 000 besökare.

“Jäklar vilket tryck”

På fredagsmorgonen klockan 07.00 släpptes biljetterna och några timmar senare var båda föreställningarna i den stora salongen fullbokade. Biografen fick klartecken om att släppa biljetter till ytterligare två salonger och även där går biljetterna åt som smör i solsken.

Jonas Frykman, föreståndare på Sagabiografen, säger att det har varit en hektisk dag.

– Jäklar vilket tryck. Inte ens Frost II och Star Wars har bokats upp så här fort. Vi fick reda på detta för en vecka sedan och sedan dess har det har gått väldigt snabbt. Vi fick gå ut med nyheten på torsdagen och klartecken att släppa biljetterna på fredagsmorgonen klockan 7.

– Första föreställningen sålde slut på ca 45 minuter och sen har det rullat på.

Sagabiografen ser fram emot fullsatta salonger. Foto: Pierre Stjernfeldt

Hade du förväntat dig att trycket skulle vara så högt?

– Jag hade förväntat mig en bra biljettförsäljning men inte så här snabbt, säger Jonas Frykman.

Han berättar att liveinspelningen endast får visas den 8 mars och den 10 mars och att han gör allt han kan för att så många som möjligt ska få möjlighet att se föreställningen som har ett högre biljettpris än en biofilm. Det är distributörens prissättning och fem procent av intäkterna går till den ideella organisationen MÄN som arbetar för jämställdhet, mot mäns våld mot kvinnor.

– Det känns bra att vi kan vara med och bidra till organisationen, säger Jonas i intervjun.

Mia Skäringer är skådespelare, manusförfattare och författare. Hon har gjort succé med tv-karaktärer som Gulletussan och Tabita i Mia och Klara och Anna i Solsidan. Foto: Annika Berglund

Fullbokade salonger, hur känns det?

– Det känns fantastiskt att träffa så rätt. Att Oskarshamnspubliken sluter upp och vill se Mia Skäringer, säger Jonas Frykman. Hittills har 338 biljetter bokats.

Kommer det att hända något extra på bion under föreställningen?

Jag vet inte i dagsläget men vi får se om vi hittar på något extra kul.

UPPDATERING 2020-02-21 16:12

Sagabiografen gör ett extra biljettsläpp med föreställningar i salong 3 både söndag 8 mars och tisdag 10 mars. Passa på för det är rykande åtgång!

Mia Skäringer och regissören Helena Bergström. Foto: John Guthed

FAKTA

NO MORE FUCKS TO GIVE – liveinspelningen, flyttar in i biosalongen den 8 mars som en symbol för kvinnans mänskliga värde på alla plan. För dem som gick före och för dem som kommer efter. Till dig som skrivit till mig att du inte vågat gå, för att gubben hemma inte gillar mig och det jag står för. Till dig som fick stryk kvällen innan du skulle gått på föreställningen och därför inte kunde visa dig ute. Till dig som lider av panikångest och inte pallade arenan. Till dig som inte fick barnvakt, som födde ett barn, var sjuk eller av andra skäl ville men inte hann se. Gör denna dag till din. Det anstår oss inte längre att göra oss mindre än vad vi är. Jag skapades inte av ett revben. Det fanns byggmaterial till mig också. Nu har männen pratat sedan dinosaurierna dog ut så det här är mina två timmar, hälsar Mia Skäringer i ett pressmeddelande.

Manus: Mia Skäringer
Regi: Helena Bergström
Produktionsbolag: Heyman & Friends
Längd: 142 minuter

5 procent av intäkterna går oavkortat till den ideella organisationen MÄN (Män för jämställdhet) och specifikt till organisationens verksamhet Killfrågor som riktar sig till unga killar.

Text: Annicka Gunnarsson, annicka@oskarshamns-nytt.se

Foto: Annika Berglund, John Guthed & Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS