Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“Hur ser du på demenssjukas utsatthet i det här svåra läget”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

“Hur ser du på demenssjukas särskilda utsatthet i det här svåra läget? Vilka åtgärder tänker du vidta för att skydda brukare med demenssjukdom?”, skriver sverigedemokraten och socialnämndsledamoten Leif Axelsson i en interpellation till socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M).

Leif Axelsson vill veta hur kommunen sköter informationen till de anhöriga nu under den pågående coronakrisen.

“Den 30 april, så kunde vi i media (Oskarshamns-Tidningen) läsa en artikel som handlade om en dotter och hennes oro över sin demenssjuka mamma. I artikeln beskriver dottern vad hon upplever som en bristfällig information till anhöriga och säger att det ”känns som vi är en bortglömd grupp”. Hon tycker inte att kommunen har skött informationen om COVID-19 på ett bra sätt och vill se mer och tydligare information”, skriver han i interpellationen.

“Känner oro”

“I artikeln framgår att hon flera gånger har mejlat sina frågor och funderingar till olika chefer inom kommunen, utan att få några tydliga svar, och känner därför oro för sin mamma. Vidare framgår det i artikeln att det verkar finns olika regler på olika boenden.”

Leif Axelsson ställer följande frågor till Rolf Lindström:

  1. Kan du förstå hennes oro kring den bristfälliga informationen och hur förhåller du dig till den?
  2. Hur kan informationen göras tydligare?
  3. Vad är ditt svar på den kritik som dottern framför, att hon tvingas bollas runt mellan olika personer i kommunen, utan att få några svar?
  4. Vad är ditt svar på att man upplever att det förekommer olika regler på de särskilda boendena?
  5. Hur ser du på demenssjukas särskilda utsatthet i det här svåra läget? Vilka åtgärder tänker du vidta för att skydda brukare med demenssjukdom?

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Leif Axelsson (SD). FOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS