IF Ariel tog säsongens elfte serievinst – slog Sävsjö IBK B på bortaplan

SMÅLAND

Söndagskvällens innebandymatch i Sävsjö sporthall tillhörande div. 3 Norra mellan Sävsjö IBK B och IF Ariel slutade med vinst för gästerna från Kristdala. Det blev en ganska målfattig historia, och segersiffrorna skrevs till 5-2.

Matchen var lite tempofattig och avslagen, men Ariel hade mycket boll hela tiden och förde spelet. Man vann rättvist men borde kanske ha vunnit med lite större marginal.

Fick en bra start

Redan efter 6.35 i första perioden så låg bollen för andra gången i hemmalagets nätmaskor. Målskytt var Albin Brundin. Dessförinnan hade Emil Svensson prickat in 1-0 för sitt Ariel.

Under senare delen av den inledande akten gjorde Gustav Hagman 3-0 till gästerna i powerplay. Innan paussignalen ljöd, så minskade Sävsjö bortalagets ledning till 3-1.

I andra tredjedelen föll bara två mål. Elias Nilsson drygade ut Kristdalalagets försprång till 4-1. Sedan reducerade hemmalaget i numerärt överläge. Det innebar 2-4 på resultattavlan, som också var ställningen efter mellanperioden.

Mål i tom bur

Avslutande akten blev ännu målsnålare, och ett enda mål gjordes. Det var Kristdalaklubbens meriterade nyförvärv Adam Waktel, som satte slutresultatet 5-2 i öppen kasse.

Toppstriden oförändrad

IF Ariel leder div. 3 Norra på 33 poäng. Man är fortfarande 6 poäng före serietvåan Huskvarna IK och tredjeplacerade Gnosjö IBK, eftersom de båda lagen också vann sin respektive match i helgen och således har 27 pinnar vardera.

Sävsjö IBK B vs IF Ariel 2-5

Periodsiffror: 1-3, 1-1, 0-1

Skott: 16-28 ( 4-9, 5-11, 7-8 )

IF Ariels målskyttar: Emil Svensson, Albin Brundin, Gustav Hagman, Elias Nilsson och Adam Waktel.

Text: Fredrik Nilsson