Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IF Metall: “Rör inte våra skyddsombud”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

Elvis Prakatur, som är avdelningsordförande för IF Metall i Dackebygden, lyfter fram skyddsombudsfrågan i sin 1 maj-appell.

Du kan se hela videoinslaget på Socialdemokraternas Facebooksida. Här återger vi appellen i textform:

“Hej kamrater. I år är 1-majfirandet lite annorlunda, på grund av situationen med covid-19, som påverkar vårt samhälle på alla sätt. Inte minst för oss som arbetar inom industrin. Många av våra arbetskamrater är permitterade eller varslade om uppsägning. Vissa befinner sig redan i arbetslöshet. Avtalsrådet inom IF Metall har fattat beslutet att prolongera (skjuta upp) kollektivavtalen fram till 31 oktober i år, vilket innebär att man inte får löneökningar, högre ob eller mer pengar till deltidspensionen. Gamla avtal fortsätter att gälla.”

Vill inte se höjda chefslöner

“Vi tar ansvar för att rädda jobb och företag. Vi uppmanar alla arbetsgivare att göra detsamma. Att inte höja vd- och chefslöner, eller betala ut bonusar till ägarna, tills krisen är över.”

“I dessa tider är det viktigt med vem som styr landet. Vi som var med under den ekonomiska krisen 2008-2009 kommer ihåg hur många av våra kamrater som gick ut i arbetslöshet, med sämre ekonomiskt skydd, exempelvis när det gäller a-kassan. Då fanns det inte någon möjlighet till korttidspermitteringar eller en stark a-kassa, som det går att leva på.”

“De räddar liv”

“IF Metalls 1 maj-paroll i år är: “Rör inte våra skyddsombud. De räddar liv. Skyddsombuden ska väljas av medlemmar på arbetsplatser, och inte på något annat sätt. Det är de som kan arbetsplatserna bäst och det är de som företräder sina arbetskamrater i arbetsmiljöfrågor. Där ska inte politikerna blanda sig i”, säger Elvis Prakatur.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: IF METALL
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS