IFK Oskarshamn lyckades inte slå Hultsfreds FK: ”Vi är alldeles för tama”

Ineffektiva och två bortdömda offsidemål.

IFK Oskarshamn fick bara 2-2 (0-0) hemma mot Hultsfreds FK idag.

– Vi är alldeles för tama i motståndarens straffområde och tar för få avslut. Det känns som att vi förlorar två poäng idag, sa IFKO-tränaren, Stefan Berkeby.

HFK:s tränare, Krister Borgh, sken som solen.

– IFK Oskarshamn är mycket bra, så jag ser det här som en bonuspoäng. Men jag ber absolut inte om ursäkt för att vi fick en poäng med oss hem.

”Stor del i poängen”

– Jag tycker att vår 16-årige målvakt, Nader Alsafadi, hade stor del i poängen, han gjorde flera avgörande räddningar.

Visst var Nader bra men han hade i sig inte jättemycket att göra, speciellt inte i första halvlek då IFKO var väldigt tama och ineffektiva i den sista tredjedelen.

Rent spelmässigt i övrigt och när det kommer till bollinnehavet, så var det IFKO som styrde i första. Men det är en dålig tröst när det inte blir några mål.

HFK hade svårt att komma till, i första skapade gästerna en bra målchans men Adam Thelaus slängde sig och styrde bollen utanför stolpen.

I andra bytte Simon Johansson och Eric Bengtsson plats. Simon gick in som center och Eric ut på högerkanten. Det gjorde att IFKO fick ett bättre tryck plus att hela laget flyttade upp.

1-0 på nick

Simon hängde in 1-0 efter fem minuter i andra på en nick, just på ett perfekt inlägg från Eric Bengtsson.

Efter det målet fick hemmalaget lite bättre ordning på offensiven men ändå lite för kletigt istället för att ta avslut.

Mitt i den blåvita pressen fick HFK till en kontring på högerkanten där Deart Agushi spelade in till Dino Teljigovic som oattackerad kunde rulla in bollen till 1-1.

IFKO fortsatte att pressa och efter en kvart satte Axel Karlsson full fart centralt och drog på en kanon strax utanför straffområdet som satt perfekt intill stolpen.

Offsidemål

IFKO hade också 3-1 inne när Johan Persson drog på ett skott som målvakten lämnade retur på och som Simon Johansson var framme och petade in. Men linjedomaren höjde flaggan för offside.

Simon var på rätt sida när Johan sköt, men ensam framme när han petade in bollen.

IFKO fick ett mål bortdömt i slutminuterna i en likande situation där linjemannen lyfte flaggan för offside. Även denna gång var det Simon som var framme och petade in en retur och där Simon inte var offside när avslutet kom.

I sig var det en ung linjeman och som förmodligen inte var van vid det höga tempot som IFKO hade vid båda tillfällena.

Istället fixade HFK till kvitteringen med 10 minuter kvar. IFKO ställde till det riktigt rejält i försvaret. Först ett dåligt undanspel som Philip Lagergren snappade upp och drog till på direkt. Bollen gick via en IFKO-back i mål.

– Även om vi får två mål tveksamt bortdömda och att vi bjuder på två mål så var det inte bara där vi förlorade matchen.

”Svider”

– Vi måste vara mycket tuffare och hungrigare i motståndarens box. Med sådant spelövertag som vi hade så svider den här poängförlusten, säger Stefan Berkeby.

Plus i IFK Oskarshamn till målvakten Adam Thelaus – som hade mycket dålig hjälp på båda målen.

Nästa lördag har IFKO IFK Österbymo borta medan Hultsfred har Lojal hemma på torsdag.

FOTBOLL Div. 5 NÖ

IFK Oskarshamn – Hultsfreds FK 2-2 (0-0)

Mål IFKO: Simon Johansson och Axel Karlsson.

HFK: Dino Teljigovic och Philip Lagergren.

TEXT & FOTO

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Simon Johanson gick in som center i andra halvlek och här är han på väg att nicka in 1-0 efter fem minuter i andra halvlek.
Hultsfred FK:s målvakt, Nader Alsafadi, gjorde en bra match och plockade många bollar i boxen.