IK Oskarshamn besegrade Växjö Lakers

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn besegrade Växjö Lakers med 3-2 (2-1, 0-1, 1-0) på torsdagskvällen.

Skön revansch för IKO, således.

När lagen möttes i Växjö den 18 augusti, vann hemmalaget med 3-1.

IKO har vunnit tre matcher och förlorat två hittills under försäsongen.

IKO inledde kvällens match på ett mycket bra sätt.

Efter de inledande fem minuterna blev det lite jämnare, men det var Oskarshamn som öppnade målkontot. Jonas Engström spelade in till Jan Ordos, framför mål, som stötte in pucken. Det var hans andra fullträff under försäsongen.

Kvitteringen kom i numerärt överläge, fem mot fyra.

Thelins första

Men IKO hade med sig en 2–1-ledning inför mellanakten, efter ett mål av Joakim Thelin (hans första under försäsongen) med tolv sekunder kvar av den första perioden. Han kom fri och skickade upp pucken i målvaktens (Viktor Fasths) vänstra kryss.

I den andra perioden kvitterade gästerna, efter ytterligare ett mål i fem mot fyra-spel.

Smålandsderbyt avgjordes i powerplay, fem mot fyra. Nolan Zajak skickade iväg ett skott och det är möjligt att det var en styrning på pucken. Mål blev det i alla fall.

Växjö brände en straff i slutet.

Noterbart är att Joe Cannata har vaktat IKO-kassen vid tre tillfällen så här långt – och det har slutat med tre vinster…

Han ser väldigt stabil ut.

”Starten var riktigt bra”

Annars var det många som spelade bra ikväll.

– Starten var riktigt bra. I andra perioden blev vi utdragna av Växjö. De är skickliga på att hålla pucken offensivt och vi fick långa byten.

– I tredje hanterade vi deras press på ett bra sätt, säger IKO:s huvudtränare Martin Filander.

Tre vinster, av tre möjliga, med Joe Cannata i kassen. Han är stabil…

– Ja, det är en bra målvakt. Men Tex (Williamsson) har också varit bra, säger Martin Filander, som även delar ut ett extraplus till Joakim Thelin efter segern mot Växjö.

– Det var kul att han fick göra sitt första mål.

I nästa match, som spelas på tisdag, möter IKO Örebro på hemmais.

ISHOCKEY

TRÄNINGSMATCH

IK OSKARSHAMN-VÄXJÖ 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)

Skott: 27-29.

Mål, IKO: Jan Ordos (totalt två under försäsongen), Joakim Thelin, Nolan Zajak (hans andra under försäsongen).