IK Oskarshamn förlorade borta mot HV71

JÖNKÖPING/OSKARSHAMN

HV71 besegrade Smålandskollegan IK Oskarshamn med 3-2 i en träningsmatch i Jönköping på lördagseftermiddagen.

Hemmalaget fick en optimal inledning på fighten. Det stod 2-0 efter drygt två minuter.

IKO kom tillbaka starkt och Kim Rosdahl (bilden) reducerade i fyra mot fyra-spel några minuter senare. Han utnyttjade en misslyckad HV71-vallning i sargen.

3-1-målet kom i början av mellanakten. Men IKO gav inte upp. Kim Rosdahl blev tvåmålsskytt efter ett härligt direktskott i numerärt överläge (fem mot fyra).

Och faktum är att Kim Rosdahl var nära att bli tremålsskytt i den tredje perioden.

”Väldigt bra skott”

”Han har ett väldigt bra skott”, konstaterar IKO:s huvudtränare Martin Filander.

Han tycker att Oskarshamn gjorde ett riktigt bra förstabyte, men sedan gjorde HV71 mål i bytet därpå.

”Vi spelade ängsligt i 25 minuter. Sedan släppte respekten för motståndet och vi kom in i vårt eget spel. Andra halvan av matchen var ganska bra”, säger Martin Filander.

Modigs klev av

Markus Modigs tvingades tyvärr bryta matchen. Det återstår att se om han är skadad. Det är oklart vad det handlar om, ledningen svarar inte på sådana frågor.

Noterbart är att följande spelare redan på förhand saknades i dagens IKO: Tyler Kelleher, Rickard Palmberg, Nichlas Torp samt Johannes Salmonsson.

Är någon av dem tillbaka i laget när ni möter Växjö hemma på torsdag?

”Vi hoppas att allihop kan vara med då. Men vi får se.”

Om vi börjar med det positiva. Vad tar ni med er från den här matchen mot HV71?

”Spelet i numerära över- och underlägen. Och under andra halvan av matchen visade vi vad vi kan.

Vad behöver bli bättre?

”Kontinuiteten. Att vi gör rätt saker byte efter byte. I SHL får man räkna med att bli nedtryckt i perioder av matcherna. Det gäller att kunna hantera det”, säger IKO-tränaren.