Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamn möter Linköping inför tomma läktare

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Torsdagens SHL-matcher kommer att spelas utan publik.

Därmed blir säsongens sista grundseriematch väldigt speciell för IK Oskarshamn, som möter Linköpings HC på bortais.

SHL tog publikbeslutet efter att regeringen bestämde sig för att stoppa alla sammankomster med fler än 500 personer, på grund av coronaviruset.

När det gäller det sportsliga på isen, så är det en fight som kan vara ytterst betydelsefull för Oskarshamn. Vid seger går IKO om nästjumbon Leksand, under förutsättning att HV71 besegrar dalmasarna.

Jumbon i SHL får möta vinnaren i finalen i hockeyallsvenskan (Björklöven eller Modo, som möts i bäst av sju matcher, och där det står 1-0 i matcher till Örnsköldsvikslaget).

Får vila i två veckor

Nästjumbon i SHL ställs mot förloraren i den allsvenska finalen eller vinnaren i slutspelsserien (förloraren i den allsvenska finalen och vinnaren i slutspelsserien gör upp om den platsen i en fight mot varandra, i bäst av tre matcher).

Efter matchen mot LHC får IKO vila i drygt två veckor, i väntan på det stundande kvalspelet. Om det nu blir något över huvud taget i dessa coronatider.

Det återstår att se…

– Jag lever i nuet. Vi får se vad som händer, säger IKO-tränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson till IK Oskarshamns hemsida, www.ikoskarshamn.se.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Det kan dröja innan vi får se något liknande igen. Den sista SHL-omgången, som avgörs på torsdagskvällen, ska spelas inför tomma läktare. Sedan återstår det att se om det över huvud taget blir något SHL-kval för IK Oskarshamns del. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS