Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IKEA anpassar sina restauranger från 1 mars efter FHMs nya restriktioner

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE/LÄNET

För att möta Folkhälsomyndighetens nya restriktioner för serveringsställen på handelsplatser, anpassar IKEA nu sina restauranger ytterligare. Med hjälp av restaurang-värdar, max 1 person per bord och extra städning ska IKEA leva upp till kraven och bidra till minskad smittspridning i samhället.

– “Vi har under det senaste året valt att se möjligheter i den nya verklighet som pandemin fört med sig. Vi kommer därför hålla våra restauranger och bistros fortsatt öppna”, säger Marcus Carlsson, landschef för IKEA Food.

IKEA vill skapa trygg miljö för sina kunder

IKEA har under pandemin arbetat aktivt för att ställa om till en ny verklighet. Dels genom att utvecklat möjligheterna för våra kunder att möta oss i våra digitala kanaler, dels genom att skapa en så trygg miljö som möjligt i våra varuhus – för såväl medarbetare som kunder och besökare.  

Efter Folkhälsomyndighetens nya restriktioner att antalet besökare i ett sällskap endast får uppgå till 1 person på serveringsställen som utgör en del av en handelsplats, anpassar IKEA nu sina restauranger ytterligare – allt för att möta de nya kraven och bidra till minskad smittspridning i samhället. 

– “Våra restauranger är en viktig del av den totala kundupplevelsen på IKEA. Därför håller vi restauranger och bistros i våra varuhus fortsatt öppna för att erbjuda våra kunder såväl varm som kall mat, drycker och bakverk”, säger Marcus Carlsson, landschef för IKEA Food.  

Våra restauranger är en viktig del av den totala kundupplevelsen på IKEA.

Marcus Carlsson, landschef för IKEA Food

Värdar ska guida kunder i restaurangen

För att erbjuda alla en trygg miljö fortsätter vi med våra restaurang-värdar som tar emot och guidar våra kunder. Vi möblerar med mycket plats och luft mellan borden och går från 4 personer per bord till 1. Dessutom fortsätter vi med kontinuerlig, noggrann och extra städning. Samtliga bord i våra bistros har utöver det redan tagits bort.  

– IKEA har under pandemin löpande ställt om och nu fortsätter vi den resan genom att utforska hur vi skulle kunna utveckla helt nya mat-erbjudanden med hjälp av digitala lösningar kring hemleveranser, click & collect eller take-away från våra restauranger och vår butik – Swedish Food Market, säger Marcus Carlsson.

Med anledning av pandemin kan det finnas begränsningar i sortimentet i såväl restaurang som bistro. Beslutet träder i kraft måndagen den 1 mars och gäller tills vidare.

FOTO: Inter IKEA Systems B.V. 2021

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS