IKO tappade en 2-1-ledning: Ytterst billig utvisning gav Växjö luft under vingarna

VÄXJÖ

IK Oskarshamn ledde med 2-1 och hade bud på 3-1 i andra perioden.

Laget borde kanske ha haft en straff i det läget.

Istället fick Växjö en mycket billig utvisning och kunde, tack vare den, kvittera i det efterföljande numerära överläget.

Knappt en och en halv minut senare gjorde hemmalaget 3-2.

4-2 kom av bara farten, i slutet av mellanakten. Ridå…

Matchen slutade 4-3.

IK Oskarshamns sjunde förlust i följd är ett faktum.

Växjö plockade sin nionde (!) vinst i följd på hemmaplan.

IKO?

Ja, laget sprudlade av vilja och inledde bra.

Det skapades en del chanser, men det var Växjö som öppnade målkontot via en spelvändning (som orsakades av ett onödigt pucktapp i anfallszonen av Oskarshamn).

Dahlströms femte mål

Utdelningen kom i den andra perioden. Efter ett fint förarbete av Markus Modigs (som var tillbaka efter en tids sjukdom) kunde Pontus Näsén peta in pucken efter att Jan Ordos misslyckats med att överlista skicklige Viktor Fasth.

Kort därpå tog IKO ledningen, då John Dahlström klev in fint och vispade in sitt femte mål för säsongen.

Oskarshamn var definitivt inne i en mycket fin period och vi satt och väntade på 3-1-pucken.

Kim Rosdahl skulle kanske ha haft en straff i samband med ett friläge.

”Råkade nudda Fasth”

Istället åkte Brian Cooper på en ytterst billig utvisning (interference), då han råkade nudda Viktor Fasth i Växjö-kassen. Billigt var bara förnamnet…

– Nej, det är ingen utvisning, säger IKO:s huvudtränare Martin Filander till C More.

På det efterföljande numerära överläget kvitterade Växjö och, ja, inför slutakten hade hemmalaget vänt på steken. 4-2…

IKO fick en fin reduceringschans i ett fem mot tre-läge i slutperioden.

Men, nej…

Kim Strömberg reducerade dock när det var knappt en minut kvar av tillställningen och skapade därmed dramatik under slutsekunderna.

IKO plockade ut målvakten och gick således stenhårt för en kvittering. Och det var väldigt nära, men Växjö redde ut situationen.

”På vippen”

Martin Filander slår fast att Oskarshamn, återigen, gjorde en bra insats på många sätt.

– Vi var på vippen att få med oss en poäng, säger han till C More.

Han konstaterar dock att IKO inte har råd med tiominutersperioder där motståndaren gör tre mål i följd.

– Växjö ställde om och var skickliga. Det är ett bra lag.

ISHOCKEY

SHL

VÄXJÖ – OSKARSHAMN 4-3 (1-0, 3-2, 0-1)

Mål, IKO: Pontus Näsén, John Dahlström, Kim Strömberg.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

3 stjärnor: John Dahlström. Jobbar alltid hårt. Värdefull i boxplay. Och farlig framåt. Ikväll gjorde han sitt femte mål för säsongen.

2: Joakim Thelin. Hårt jobb, som alltid. Har alltjämt en nolla i målkolumnen. Men utdelningen lär komma när som helst. Kanske är det dags på torsdag, borta mot Malmö?

1: Markus Modigs. Underbar passning som bäddade för Pontus Näséns kvittering. Kul att se honom på isen igen efter en tids sjukdom. Han har offensiva spetsegenskaper, som kanske borde utnyttjas lite mer framöver. Vore skoj att se både Modigs och Dahlström i numerära överlägen.