IKO:s slitvarg Joakim Thelin hyllar publiken: ”Sjukt roligt”

IKO:s slitvarg Joakim Thelin hyllar publiken: ”Sjukt roligt”

2021-10-09 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Grabbarna i fjärdelinan – Joakim Thelin, Johan Johnsson och Jonas Engström – gjorde en fin arbetsinsats i segermatchen (2-1, efter förlängning) mot Linköping på lördagskvällen.

Bra spel i boxplay, bland annat – och många minns säkert Joakim Thelins sköna fysiska spel i anfallszonen.

– Men jag tycker nog att vi borde ha vunnit efter ordinarie tid. Vi var ändå mycket bättre än dem. Det var i alla fall starkt av oss att komma tillbaka efter deras kvittering och vinna i förlängningen, säger han efter slutsignalen.

Jonas Engström, lagkapten i IK Oskarshamn, och Joakim Thelin. Foto: Pierre Stjernfeldt

29-årige Joakim Thelin, som har gjort ett mål på de inledande sju matcherna, är nöjd med fjärdelinans prestationer.

”Det ser lovande ut”

Joakim Thelin, IKO

– Vi försöker ta vara på de bytena vi får – och göra något bra av dem. Vi blir bättre och bättre, successivt. Vi får längre och längre anfall och lyckas hålla kvar pucken i anfallszonen. Det ser lovande ut.

Vad säger du om säsongsstarten för laget?

– Helt okej. Det har väl inte varit perfekt, men jag tycker ändå att vi har varit med bra i många matcher. Det ser bra ut.

Vad talar för att ni går till slutspel?

– Jag tycker att vi har en bredare trupp nu. Vi har också lite mer rutin på dem som var här förra säsongen. Och de som har kommit in har kommit in på ett väldigt bra sätt. De har visat att de håller i SHL.

Joakim Thelin.

Vad säger du om Leksandsmatchen – var det en tillfällig dipp?

– Ja, förstaperioden där uppe var väl så där. Det kändes som att vi inte riktigt var redo. Det hade lika gärna kunnat stå 3–0 eller 4–0 efter första perioden. Vi kom undan lite väl lindrigt, kanske. Sedan tycker jag ändå att vi jobbade oss in i matchen och avslutade bra. Så dåligt tycker jag ändå inte att det var. Vi visste att det var deras hemmapremiär och att de skulle komma ut hårt med publiken i ryggen, så sammanfattningsvis var det trots allt en helt okej insats från vår sida.

Apropå publik – vad säger du om stämningen i Be-Ge Hockey Center i kväll?

– Det är sjukt roligt att spela när det är så här mycket folk. Det ger oss tändvätska och extra mycket energi. Det är skitroligt, säger Joakim Thelin.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

Dela gärna artikeln med dina vänner: