Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Ingrid Thornbergs idé om saluhallen Skaff’eriet kammade hem Atrinovas idéjakt 2020

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Ingrid Thornberg från Ishult utanför Kristdala är en eldsjäl med många järn i elden. Under flera år har hon drömt om en saluhall med lokalproducerade matvaror och lokalt hantverk. Under tisdagen mottog hon priset i Atrinovas tävling idéjakten.

Prisutdelningen ägde rum i Atrinovas lokaler i Oskarshamn och vid prisutdelningen deltog affärsutvecklaren Lucas Lodge och Katharina Hultgren verksamhetsledare på Atrinova Affärsutveckling AB. Ingrid Thornberg mottog blommor, diplom med motivering och affärsutvecklingsstöd för 25 000 kr.

Skaff’eriet vinnare av idéjakten

”Det är med stor glädje vi presenterar Ingrid Thornberg och Skaff’eriet som vinnaren för Atrinovas idéjakt 2020. Vinnarprojektet utgår från den ökade efterfrågan på lokalt producerade livsmedel och hantverk och vill skapa en gemensam innovativ plattform för försäljning, distribution och inspiration för regionens småskaliga producenter.

Juryns motivering: ”Genom sin idé kring en gemensam saluhall med hög hållbarhets- och miljöprofil finns potential till att skapa ett växande företag med nya arbetstillfällen i regionen.”

”Vi säger stort grattis till Ingrid Thornberg och vinsten i form av affärsutvecklingsstöd på 25 000 kr.”

Vi ser verkligen fram emot att följa projektet Skaff’eriet utveckling och idéns förverkligande där man skapar unika mat och konstupplevelser i den gemensamma handelsplatsen för lokala småländska smaker och produkter.

Lucas Lodge, Atrinova

Drömmen blir sann

Ingrid Thornberg, som är engagerad i många föreningar bland annat i Hela Sverige Ska Leva Oskarshamn, har drömt om en saluhall i många år och nu har drömmen stora möjligheter att bli sann.

Under pandemiåret har hon ägnat mycket tid till att göra research och varit i kontakt med olika myndigheter och andra saluhallar för att få råd och tips. Under hösten tog styrelsen i Hela Sverige Ska Leva Oskarshamn beslut om att starta upp ett projekt för att driva arbetet med saluhallen vidare.

”Vi fick nys om idéjakten och tyckte att det var ett bra läge att skicka in en ansökan. Vi har även varit kontakt med Kustlandet och ska söka en utvecklingscheck därifrån för att kunna arbeta fram konceptet för saluhallen under året”, säger Ingrid Thornberg.

Passande lokaler för en saluhall

Ingrid Thornberg har även letat efter olika lokaler som skulle kunna passa för saluhallen. I dagsläget ligger Marsöfiskarens gamla lokaler i Fårbo högst på önskelistan.

”Jag har haft en dialog med Coops VD Richard Hedsand under en längre tid och vi hoppas att det går att placera saluhallen där. Lokalen skulle passa perfekt för en saluhall och det finns även möjlighet till utveckling i området”, säger Ingrid Thornberg.

Yngre efterfrågar kurser

Utöver saluhall så är tanken att på sikt utveckla verksamheten med bland annat kurser i matlagning och kanske även ett sommarcafé.

”Det ligger i tiden med självhushållning och vi vill lägga lite fokus på gammal hederlig svensk husmanskost. Förr tog man till vara på råvarorna och många yngre frågar efter det och vill lära sig”, säger Ingrid Thornberg avslutningsvis.

Foto: Privat

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS