Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Insändare: “Länsunionens ledsamma lönesvek”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

INSÄNDARE

För att komma till bukt med oskäliga löneskillnader i Region Kalmar län krävs runt 75 miljoner kronor.

Riksdagen har genom en extra ändringsbudget strax efter årsskiftet, på initiativ av M, V och KD, avsatt särskilda statsbidrag för välfärdssatsningar. Den politiska majoriteten i Region Kalmar län har dock aviserat att dessa extra statsbidrag inte kommer att läggas på lönesatsningar.

“Tuffa tider”

Tidigare, när välfärdspengarna skulle fördelas av regeringen meddelade Länsunionen stolt att 20 miljoner kronor skulle läggas på lönekartläggning och särskilt oskäliga löneskillnader.

Efter att oppositionspartierna gått samman och lyckats omprioritera medel, vilket för Region Kalmar län skulle innebära totalt ytterligare 6 miljoner kronor i en extra lönesatsning, väljer Länsunionen tyvärr att bortprioritera dessa pengar till förmån för annat än löner.

Det är tuffa tider, inte bara hälsomässigt utan också ekonomiskt.

“Särskilt utsatt”

Regionens ekonomi är i detta nu särskilt utsatt, varför det är ännu viktigare att prioritera.

Det svarta hålet inom regionens hälso- och sjukvård, vilket Socialdemokraterna har ett extra ansvar för och som de haft många år att rätta till men misslyckats, är idag Länsunionens stora bekymmer.

Likväl handlar politik om att prioritera och att vilja. Och medan M, KD och V väljer att lägga de extra medel som riksdagen avsatt för välfärdssatsningar på just medarbetarnas löner, så prioriterar Länsunionen istället att lägga pengarna i det svarta hålet.

Carl Dahlin (M), vice ordförande

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD)

Kaj Holst (M)

Personalutskottet, Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS