Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Insändarskribent om planerade självservicen på Kolsrums avfallsanläggning: ”Idiotisk idé”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

Den planerade självcervicen på Kolsrums avfallsanläggning är inte logiskt genomtänkt. För det första så är det helt otroligt att politiker som inte har någon uppfattning vad det handlar om kan komma på en sådan idiotisk idé.

Det påstås att det kommer kosta 5 miljoner att bygga om Kolsrum till självservice. Det påstås att vi skattebetalare inte behöver betala någonting för denna ombyggnad?!

En avgift kommer att läggas på vår sophämtningsavgift i smyg, det begriper en femåring! 

Dessutom kan man anta att vid personregistrering kan det i framtiden komma en avlämningsavgift. Jag vill att att detta skall komma till allmänheten kännedom i Högsby kommun, är de villiga att betala för detta. Jag tror inte de är intresserade av extra avgifter om de får reda på sanningen!

Titta istället på andra möjligheter, att t.ex hålla öppet en söndag 11-16 i månaden. Då är det möjligt att lämna avfall 2 extra dagar i månaden. Kolserum har ju öppet en lördag i månaden som det är nu .

Pengar ska sparas

Innan vi är uppe i dessa 5 miljoner för personalens övertidstimmar så kan vi köra så i ex antal år. Behövs det verkligen en självservice i lilla Högsby med 5000 invånare!

Vi skall spara pengar sägs det inom ÖSK!

Titta då på dessa transporter som går till Kejsarkullen i Hultsfred fem dagar i veckan. 

Jag har gjort en enkel uträkning: 

52 veckor x 5 dagar i veckan = ca 260 dagar x 10 mil = 2.600 mil x 3 kr/lit. = 7800 liter x ca 19 kr = 148.200 kr. Detta är dieselkostnaden per år!

Personalkostnad 260 tim x 3 tim = 780 tim. Jag har räknat lågt på ca 800 kr gubbe/bil = 624.000 kr per år!

Mer chefer än arbetare

Bygg 8 lastfack på Kolsrum istället för att köra till Hultsfred 5 dagar i veckan. Omlastning på Kolsrum sköts av egen personal dagtid. ÖSK har räknat på detta och säger att det inte lönar sig. Hur är det möjligt?

Genomför en stor utredning på hela ÖSK-staben.

De ska eventuellt säga upp 3 personer på gata/park i Högsby som gör ett jättejobb för att hålla grönytor i ordning m.m .

Varför är det ingen som tittar på att dra ner på några högre tjänster/tjänstemän? Där kan de spara pengar! Det är ju snart mer chefer än arbetare! Orimligt i dagens läge när det skall sparas pengar!

Mycket märkligt inom ÖSK tycker man.

Rolant Pridaen, Sverigedemokraterna Högsby

Foto: Peter A Rosén

+1
11
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS