Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ishockey: IK Oskarshamn värvar poängstark forward från Los Angeles

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Forwarden Evan Weinger, från Los Angeles, har skrivit på för IK Oskarshamn.

Det rör sig om ett ettårskontrakt, skriver IKO på sin hemsida.

Den 27-årige amerikanen Evan Weinger fick under den gångna säsongen ihop 33 poäng (elva mål) på 46 grundseriematcher i Vienna Capitals i den österrikiska ligan. Han hade dock minus 22 i plus/minus-statistiken.

“Hört mycket gott”

– Jag vill vara i en organisation som erbjuder en stöttande miljö som förser mig och min familj med de redskap som vi behöver. Vi har hört mycket gott om IK Oskarshamn och vi älskar att hela föreningen står för en stark familjementalitet. Jag skulle beskriva mig själv som en ”speedy power forward” som forecheckar hårt och hjälper mig själv och mina lagkamrater att skapa målchanser. Jag använder även min snabbhet i penalty kill. Vid sidan av isen är jag en lugn person som älskar att bidra med positivitet till rummet. Jag gillar att knyta band till mina medspelare och tror att det hjälper att bygga bra kemi på isen, säger högerfattade Evan Weinger i ett uttalande.

“Passar bra in”

– Evan är en spelare som passar bra in i vårt lagbygge. Han har en fantastisk skridskoåkning och skapar mycket med sin fart genom mittzon. Bra kille med lite erfarenhet av Europa redan. Han vill till en proffsig organisation där han kan bli bättre och han vill spela högre upp, precis som vi, säger IKO:s sportchef Oscar Alsenfelt.

Evan Weinger är 183 centimeter lång och 88 kilo tung, enligt eliteprospects.com.

Han har 225 grundseriematcher i AHL på meritlistan (82 poäng, varav 39 mål, samt tre mål och fyra målgivande passningar på åtta slutspelsmatcher).

Foto: Freepik

Grafik: IK Oskarshamn

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
15
+1
3
+1
0
+1
5
+1
1
+1
0
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS