Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ishockey: SM-slutspelet skjuts upp

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

SHL har, i samråd med Svenska Ishockeyförbundet, bestämt sig för att skjuta fram SM-slutspelet till den 24 mars. Den sista grundserieomgången, som avgörs ikväll, spelas helt utan publik. Samtidigt står det klart att direktkvalet till SHL, där IK Oskarshamn är ett av lagen, spelas som planerat med start 27 och 28 mars.

Det skriver SHL på sin internethemsida, www.shl.se.

Det var under onsdagen som regeringen tog ett beslut om att stoppa möten med fler än 500 personer, på grund av det nya coronaviruset.

– Nu när beslutet om att begränsa publika evenemang har tillkommit väljer vi i enighet med samtliga 14 klubbar och i samråd med hockeyförbundet att skjuta på slutspelet för att förhoppningsvis kunna spela med publik framöver, säger Michael Marchal, VD SHL, till shl.se.

– Vi fortsätter lyssna på de sakkunniga och följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och regeringen tar fram men vi och klubbarna är överens om att hockey ska spelas med publik i största möjliga mån, därför väljer vi nu att skjuta på slutspelet, fortsätter Marchal.

“Förskjutningen innebär att slutspelet, med start från kvartsfinalserierna, kommer avgöras i bäst av fem matcher, istället för bäst av sju matcher. Åttondelsfinalerna kommer att spelas i bäst av tre matcher som planerat med datumen 24, 26 och 28 mars. Kvartsfinalserierna startar den 30 mars. Beslutet kring datum och upplägg gäller under rådande omständigheter och kommer utvärderas löpande i enlighet med myndigheternas riktlinjer”, skriver SHL.

IK Oskarshamn kommer alltså att inleda direktkvalet till SHL den 27 eller 28 mars som planerat.

“Detta gäller under rådande omständigheter och kan komma att ändras om andra direktiv kommer från myndigheterna”, skriver IKO på sin hemsida, www.ikoskarshamn.se.

“Förhoppningen är att kvalet ska kunna genomföras med publik, men vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv och om läget inte förbättrats så blir det inför tomma läktare”, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg till www.ikoskarshamn.se.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

HV71 är klart för SHL-slutspel. Smålandskollegan IK Oskarshamn ska lira SHL-kval, är det tänkt. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS