Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“Jag är riktigt jävla förbannad”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Ett uddlöst Oskarshamns AIK förlorade för andra matchen i följd.

FC Trollhättan vann med 1–0 på Arena Oskarshamns konstgräs under lördagseftermiddagen.

– Det är bedrövligt att vi förlorar. Vi ska inte förlora den här matchen, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani strax efter slutsignalen.

Han tycker inte att Trollhättan gör något för att förtjäna segern.

– Men de fick in en boll – och bevakade ledningen.

Agim Hasani anser att OAIK var alldeles för dåligt i den sista tredjedelen.

“För statiska”

– Bedrövligt dåligt. Vi var för statiska. Nästan alla spelare var vända mot bollhållaren, hade målet bakom sig, och ville ha ett uppspel. Vi ska ha rättvända spelare som ska dra isär backlinjen. Men istället sökte alla boll.

– Och då gör man inga mål, trots att man har mycket bollinnehav och trycker ner dem i straffområdet. Vi kunde inte hota dem nämnvärt.

– Det var ganska tacksamt för dem när vi hela tiden spelade till en stillastående spelare. När vi väl kom fram, så var inte kvaliteten tillräckligt bra, helt enkelt. Vi hade några lägen – och vi borde ha gjort minst två mål i den här matchen.

Under den andra halvleken var det extra tydligt att OAIK-spelarna letade efter lägena, konstaterar Agim Hasani.

– I snart tre månader har vi pratat om att vi inte ska leta efter lägena – de ska komma naturligt, med bolltempot och rörelsen. Tar du emot bollen och tittar upp, ja, då är det för sent. Då letar du efter någonting.

“Jävligt lätt”

– När du får bollen, ska du redan ha tagit ditt beslut. Tyvärr var vi fel ute, och då blir det inga mål. Då är det jävligt lätt att försvara sig mot oss.

Trollhättan gjorde sitt mål i den 16:e minuten. I situationen dessförinnan fick OAIK:s mittback Anton Agebjörn en armbåge i ansiktet på offensiv planhalva. Ingen åtgärd från domaren. Istället kontrade Trollhättan och fick utdelning på ett friläge.

“Rött kort”

– Givetvis ska en armbåge i ansiktet leda till rött kort. Agebjörn är inte den som lägger sig ner om det inte hade varit någonting, säger Agim Hasani.

– Men det är inte det som är det stora. Vi var för statiska framåt. Jag är riktigt irriterad – riktigt jävla förbannad. Det här var inte tillräckligt bra.

OAIK har nu halkat ner till tiondeplatsen i fotbollens division 1 södra. Laget har elva poäng efter sju omgångar.

På onsdag spelas nästa match. Då väntar Eskilsminne, som ligger trea från slutet, på bortaplan.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Hit men inte längre. Så här såg det oftast ut i matchen mellan OAIK och Trollhättan. Oskarshamn tog sig till straffområdet gång på gång. Men där hände det inte mycket. Här är det OAIK:s Viktor Krüger som utmanar gästernas försvar.
Filip Jägerbrink och hans lagkamrater tvingas inse att OAIK har förlorat två matcher i följd.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS