Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Jag är så glad och stolt över oss”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Sjukskrivningskollen – ett digitalt stödprogram för sjukskrivna patienter tilldelades på tisdagens Sveriges största stipendium inom digitalisering och ehälsa”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”I motiveringen pekar Vitalisjuryn på att processledaren Anne-Lie Gustafsson vid Region Kalmar län – som står bakom ehälsoapplikationen Sjukskrivningskollen – tagit sig an en fråga som är mångfacetterad och svår, men där vinsten för både samhälle och individ är uppenbar.”

”Lösningen syftar till att förbättra sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen med målet att möjliggöra återgång till arbete, samt underlätta och stödja koordinering och kommunikation mellan patient och hälso- och sjukvården.

Potentialen är stor och flera regioner har redan påbörjat arbetet att implementera lösningen.

För en innovation som sätter fingret på en högaktuell fråga och ett stort behov, samt bidrar till bättre livskvalitet för en stor grupp ofta förbisedda personer – Vitalis stipendium 2021 går till Anne-Lie Gustafsson i Region Kalmar län, för ehälsoapplikationen Sjukskrivningkollen!”

”Bara att bli nominerad var otroligt stort”

ANNE-LIE GUSTAFSSON, PROCESSLEDARE VID REGION KALMAR LÄN

”Stipendiet som är på 50 000 kronor kommer att användas till att översätta programmet till fler språk och för att få programmet uppläst för dem som inte orkar/kan ta till sig att läsa själva. Programmet ska också utvärderas av Linnéuniversitetet under hösten.”

– Bara att bli nominerad var otroligt stort. Tänk att vi nu har vunnit. Jag är så glad och stolt över oss som tillsammans har åstadkommit detta. Det har behövts olika kompetenser och erfarenheter för att lyckas. Vår drivkraft har varit att kunna stärka sjukskrivna patienters delaktighet i en aktiv sjukskrivning, säger Anne-Lie Gustafsson.

”Förutom Anne-Lie Gustafsson som kläckte idén och är processledare har ytterligare tre personer varit delaktiga i att programmet blivit till: Anna Norrenge interaktionsdesigner på regionstab kommunikation och sjuksköterskorna Lill Gunnarsson, Ljungbyholms hälsocentral och Lena Olsson, Stora Trädgårdsgatans hälsocentral.

Flera hälsocentraler använder i dag Sjukskrivningskollen och under året ska programmet breddas till hela regionen”, skriver regionen.

FOTO: REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS