”Jag har en känsla av att Zajac kommer bli nya Kodie Curran”

HOCEYKRÖNIKA

IK Oskarshamn stod ikväll för en stark upphämtning när laget vände och vann med 4-2 i en tät tillställning där båda lagens målvakter storspelade.

Det var glada miner i båda lagen när det äntligen var dags för SHL igen efter landslagsuppehållet.

Djurgården kom dock ut starkast och pressade IKO stundtals.

Deras höga forecheck ställde till med problem och IKO hade svårt att hålla i pucken och komma ur zon.

Målet skulle också komma.

NHL-lånet Dominik Bokk hämtade pucken i egen zon, sedan via väggspel med Tobias Ekberg på kanten och bröt in och avlossade en projektil rakt upp i taket bakom Joe Cannata som var chanslös.

Matchen stod sedan och vägde i mellanakten och mycket påminde om första perioden.

”Två jättelägen”

IK Oskarshamn spelade dock upp sig något och skapade några riktigt bra lägen, bland annat genom Johannes Salmonsson som hade två jättelägen varav en soloprestation där han dribblade av båda backarna, men Svedberg stod i vägen.

Oskarshamn fick också två powerplay i perioden och det lyckades man inte ta tillvara på, spelet stämde inte alls och Djurgården kunde gång på gång slå undan. IKO fick med sig en utvisning till med tjugo sekunder kvar av perioden och sista akten inleddes i powerplay.

”Sovjet-manér”

Tredje perioden fick en ovanlig start då Adam Janosik tacklade Djurgårdens Jakob Josefsson igenom plexiglaset och matchen fick ett litet avbrott.

Med sargen fixad fick man fortsätta sitt powerplay och som man gjorde det. Som på gammalt Sovjet-manér spelade man klapp-klapp-spel.

Zajac till Olofsson genom diagonallinjen till Kelleher som direkt passade tillbaka till Olofsson som enkelt kunde raka in 1-1.

Fruktansvärt snyggt och IKO:s powerplay levererade ytterligare.

Tre minuter senare fick man fast pucken i anfallszon.

Larsen la över till Zajac på blå som slängde pucken på mål.

Svedberg släppte retur och där, framför målet, stod John Dahlström som tryckte in ledningsmålet.

Det skulle fortsätta att göras mål.

Redan två minuter senare var det bortalagets tur.

Efter ett längre anfall kunde Sebastian Strandberg enkelt styra in 2-2.

Det efter ett fint förarbete av veteranen Dick Axelsson som skottpassade. Målkavalkaden hade ingen tendens att avta.

Två minuter senare fick IK Oskarshamn fast pucken i zonen, Kim Rosdahl plockade ner pucken och la en laserpassning rakt igenom zonen till Kim Strömberg som sniprade upp pucken i krysset.

Djurgården gjorde sedan ett bra försök att kvittera och med tre minuter kvar av matchen tog man ut målvakten.

Man pressade på starkt och hade ett par lägen, men IK Oskarshamn stod upp bra. Med dryga 40 sekunder kvar av matchen kunde Oscar Sundh sedan prickskjuta in 4-2 i tom bur och Oskarshamns fjärde raka vinst var ett faktum.