Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jeff Jakobs efter IK Oskarshamns seger mot Frölunda: “Känns verkligen härligt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

GÖTEBORG/OSKARSHAMN

IK Oskarshamn har besegrat Frölunda på bortais – för första gången någonsin.

– Det hade jag inte koll på – men det känns verkligen härligt, säger IKO:s assisterande tränare Jeff Jakobs efter 4–3-vinsten (efter straffar) inför drygt 9 000 åskådare i Scandinavium i Göteborg.

Jeff Jakobs, assisterande tränare i IK Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

Han tycker givetvis att det var starkt av grabbarna att hämta upp 0–2-underläget.

– Det var många bra insatser i dag.

Frölundas 2–0-mål var dessutom väldigt tursamt – pucken styrdes in via David Quennevilles skridsko…

– Ja, exakt – det är sådant som händer ibland. Ibland får vi något sådant offensivt – och ibland får vi det emot oss. Och det fick vi i kväll. Det var extra starkt av oss att vända runt matchen därifrån.

“Vi visar på en fin moral i truppen”

JEFF JAKOBS, ASSISTERANDE TRÄNARE I IKO

Det är inte många lag som klarar av att vända 0–2 till seger borta mot Frölunda. Vad är det som gör att ni lyckas med det?

– Vi visar på en fin moral i truppen – och vi steppar upp efter den första perioden, som vi inte var nöjda med över huvud taget. Vi spelade inte riktigt i kontakt – vi låg inte tillräckligt nära. Sedan blev det bättre och bättre ju längre in vi kom i matchen.

– Sedan hade vi ett väldigt bra powerplay (33, 33 procent denna kväll). Och vi var hundraprocentiga i boxplay (Frölunda, som har ligans bästa siffror i numerära överlägen, hade fem powerplaylägen, men lyckades inte hitta rätt).

Sedan fick ni 2–3 i baken 23 sekunder efter 2–2-målet i andra perioden. Det måste ha varit tungt i det läget – men ni reste er ändå och kvitterade i tredje perioden…

– Ja, absolut. Det är styrkan med den här gruppen – vi drar inte för stora växlar av det som händer på isen. Vi studsar tillbaka ganska snabbt redan i nästa byte, med en ganska tydlig plan.

“Han är bra”

JEFF JAKOBS OM POÄNGKUNGEN PATRIK KARLKVIST

Patrik Karlkvist gjorde ett mål (det avgörande straffmålet) och spelade fram till tre (han är trea i SHL:s poängliga med 27 pinnar). Vad säger du om det?

– Han gör många poäng – och han är bra. Det finns inte så mycket mer att säga, säger Jeff Jakobs.

Ni har vunnit fem av de sex senaste matcherna. Hur kommer det sig att ni är så heta just nu?

– Det är svårt att peka på något speciellt – jag tycker att vi får ihop det och vi vinner matcherna på olika sätt. Mot Växjö förra veckan (2–1-vinst på bortais i torsdags) var vi bra defensivt. Sedan hade vi en mer offensivt präglad match mot Skellefteå (8–5-seger på hemmais i lördags). I dag vann vi tack vare bra prestationer i numerära över- och underlägen.

Ni sover över i Göteborg i natt?

– Ja, vi åker hem i morgon.

Sedan har ni Djurgården hemma på torsdag – och Färjestad hemma på lördag. Det är roliga matcher…

– Ja, det är tätt mellan matcherna nu.

Hinner du fira kvällens seger med en slät kopp kaffe igen…

– Ja, det blir nog det. Jag tar mig en kaffe uppe på hotellrummet efter maten, säger Jeff Jakobs, som ska analysera kvällens match på skärmen och lägga upp riktlinjerna inför fighten mot Djurgården.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS