Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jimmy Loord (KD) utmanar Peter Wretlund (S) i omdebatterad fråga: “Lyssna till de verkliga behov som finns”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

I ett pressmeddelande berättar regionrådet Jimmy Loord (KD) att han utmanar kollektivtrafiknämndens ordförande Peter Wretlund (S) i frågan om en länsfärdtjänst.

”Idag inbjuder Funktionsrätt Kalmar alla politiska partier i regionen till en utfrågning om viktiga frågor. Utfrågningen äger rum i Mönsterås.

En av de frågor som står högst på agendan är länsfärdtjänst”, skriver Jimmy Loord, som undrar om regionrådet Peter Wretlund och hans partikamrater i Socialdemokraterna säger ja till en länsfärdtjänst.

Peter Wretlund (S), regionråd
Peter Wretlund (S), regionråd. Foto: Peter A Rosén

“Har letat med ljus och lykta”

– Det har nu snart gått fyra år av denna mandatperiod. Vi tvingas samtidigt konstatera att den styrande majoriteten i Region Kalmar län, med Socialdemokraterna i ledningen, har letat med ljus och lykta efter argument för att slippa införa länsfärdtjänst., säger Jimmy Loord.

“Personer med funktionsnedsättning och behov av färdtjänst ska kunna resa i hela länet”

JIMMY LOORD (KD)

– Personer med funktionsnedsättning och behov av färdtjänst ska kunna resa i hela länet. Därför fortsätter vi att driva kravet på länsfärdtjänst. Idag är man i princip hänvisad till resor endast i den egna hemkommunen. Varje gång vi lyft frågan har man haft någon ursäkt för att inte komma till beslut och i varje budgetfullmäktige har yrkande från oss kristdemokrater och moderater avvisats.

“Jag har varit med i politiken ganska länge – men blir ändå något förbluffad av det synsätt som avslöjas”

JIMMY LOORD

– Jag har varit med i politiken ganska länge – men blir ändå något förbluffad av det synsätt som avslöjas. Gratis sjukvård till alla pensionärer, det går bra att lova utan att vara orolig för kostnader, det vill säga uteblivna intäkter. Men att ge en utsatt grupp i samhället sina rättigheter, det är svårare för det röda socialdemokratiska partiet. Orsaken finns lätt att finna. Reformer till personer med funktionsnedsättning är inte lika populära och fungerar inte om man vill ”köpa röster”. Just nu är det för Socialdemokraterna det allt överskuggande – behålla makten till varje pris.

– Jag utmanar Peter Wretlund att i dagens möte med Funktionsrätt släppa prestigen och lyssna till de verkliga behov som finns. Menar vi allvar med allas lika rätt och möjlighet att leva på så lika villkor som möjligt så duger inget annat än ett ja till länsfärdtjänst, säger Jimmy Loord.

Jimmy Loord (KD)
Jimmy Loord (KD). Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS