Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Johan Pehrson (L) vill se obligatorisk Sverigekurs för nyanlända: “Helt avgörande”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

REGERINGEN

Regeringen vill införa en obligatorisk Sverigekurs för nyalända. Kursen ska vara mer omfattande än den undervisning som erbjuds idag. “Det är jätteviktigt att det är obligatoriskt”, enligt integrationsminister Johan Pehrson (L) i en intervju med Ekot.

Regeringen vill införa en obligatorisk kurs i samhällskunskap för nyanlända. Kursen, som integrationsminister Johan Pehrson (L) kallar för Sverigekursen, ska vara mer omfattande än den undervisning som erbjuds idag och ska avslutas med ett prov.

– Det är jätteviktigt att det är obligatoriskt. Det är en signal att; välkommen till Sverige, här är reglerna, nu kör vi, säger Johan Pehrson (L) till Ekot.

Helt avgörande

Enligt intervjun med Ekot är den nya utbildningen högt prioriterad för Liberalerna.

– Vi tror att det är helt avgörande för integrationen. Ska människor ha en chans i Sverige, och det vill vi, då måste man förstå hur Sverige fungerar, säger Johan Pehrson till Ekot.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS