Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Johanna Wyckman (L): “Mycket glädjande”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

”Region Kalmar läns hälsobokslut kommer att presenteras i sin helhet vid regionstyrelsens nästa sammanträde. Vi i Länsunionen kan redan nu konstatera att det går att se flera positiva trender i årets hälsobokslut”, skriver majoritetspartierna i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna.

– Vår verksamhet har de senaste åren präglats mycket av pandemin och i ljuset av detta så är det väldigt glädjande att vi ser att sjukfrånvaron sjunker i förhållande till 2020 till 5,9 %. Vi ligger dock fortfarande på en hög nivå på grund av pandemin men det är glädjande att den har börjat sjunka. Långtidssjukskrivningstalen ligger på samma nivå som före pandemin.
Tittar vi på statistiken uppdelad på kön så ser vi att sjukfrånvaron sjunker för både kvinnor och män, säger Mattias Adolfson (S), ordförande i personalutskottet.

– En annan positiv trend är att vi också ser att uttaget av friskvårdsbidrag ökar och att 2021 så var andelen medarbetare som erhöll friskvårdsbidrag uppe i nästan 70%, en ökning med 12%. Inför 2021 så höjdes också bidraget till 2 000 kr, säger Emmy Ahlstedt (C), regioråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

– Dessa förbättringar ser vi över hela verksamheten och det är mycket glädjande. Alla förvaltningar ökar sitt uttag av friskvårdsbidrag och sänker sina sjuktal. De flesta förvaltningar ökar också sitt frisktal, det vill säga andelen medarbetare med ingen eller låg sjukfrånvaro. Ekonomiskt så har detta medfört att regionens kostnader för utbetald sjuklön har minskat med 4,9 miljoner exklusive sociala avgifter, säger Johanna Wyckman (L), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård (i mitten på bilden).

Foto: Länsunionen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS