Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Källströmsgården: Ny spännande utställning med glaskonstnären Annette Sviberg-Krahner

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

PÅSKALLAVIK

Glaskonstnären Annette Sviberg-Krahners utställning »ASSEMBLAGE« kan ses på Källströmsgården i Påskallavik mellan 13 och 24 juli.

Det är vernissage på lördag klockan 13.00.

Annette Sviberg-Krahner har livslång erfarenhet av arbete och glasformgivning på många olika glasbruk i Småland. Nu experimenterar hon fritt – återanvänder, omformar och tillför nya komponenter, vilket resulterar i en utställning med stor konstnärlig kraft och frihet.

Affisch inför konstutställning

Evenemangskalendern: Annette Sviberg Krahner i Källströmsgården

Tre teman

Så här skriver hon själv inför konstutställningen i Påskallavik:

”Efter flera decennier som glasformgivare av bruksföremål på fler olika glasbruk, först och sist på Målerås, började jag i början av 2000-talet intressera mig för att arbeta fritt med överblivet material från tillverkningen. Helt enkelt sådant som inte blivit vad det var ämnat för eller restprodukter som helst enkelt kasserades, de har fått ny form. Har slipat, graverat, limmat och vridit och vänt på föremålen. Ibland bearbetat dem genom fusing; en teknik där man hettar upp glaset i relativt låg temperaturer i en speciell ugn. Ibland kombinerar jag dem med andra gamla disparata ting i fler olika material. Här i utställningen »assemblage« visas i stort sett bara den här typen av ratade, upphittade, omhändertagna glasföremål. Utställningen är uppbyggd kring tre teman: Rymd, Drömmar och Cirklar. Dessa tre trådar har följt mig under hela mitt arbetsliv.”

Annette Sviberg-Krahner
Annette Sviberg-Krahner. Foto: Privat

Livemusik i trädgården

Under vernissagearrangemanget på lördag kan besökarna även se fram emot livemusik i trädgården. Andreas & Magnus, två av fyra medlemmar i countrybandet The Oldsfire band, spelar musik med influenser från country/americana/singer songwriter. Två röster och två gitarrer.

The Oldsfire band har länge spelat countrycovers och har på senaste tiden fått ett rejält uppsving, då deras egenskrivna låtar har börjat klättra på Apple Musics svenska countrytopplista.

Konstutställning
Foto: Annette Sviberg-Krahner
Konstverk av Annette Sviberg – Krahner
Foto: Annette Sviberg-Krahner
Konst
Foto: Annette Sviberg-Krahner
Konst
Foto: Annette Sviberg-Krahner
+1
10
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS