Kanondebut för Sonny Karlsson i IFK Oskarshamn: Ett häkta hattrick mot Fårbo

FÅRBO

Sonny Karlsson fick till en kanondebut i IFK Oskarshamn och inledde med ett äkta hattrick borta mot Fårbo FF och som också blev slutresultatet. Fårbo förlorade med 0–3 (0–0).

– Det var jätteskönt att få hänga tre baljor. Men det viktigaste var att vi vann. Fårbo hade några bra chanser i första och hade de fått nått mål så hade det blivit en helt annan match, sa Sonny Karlsson som förra året spelade i ettan med Oskarshamns AIK.

Det var toppen mot mitten.

En match där IFKO var stora favoriter.

IFKO hade stort övertag i bollinnehav och runt 20 hörnor.

Men hemmalaget gjorde en kanonmatch defensivt. Mittlåset med fyrtornsbröderna Daniel och David Hällblad ägde luftrummet på hörnorna och IFKO:s försök till genomspel.

”Kämpade på bra”

– Visst, grabbarna kämpade på bra så länge de orkade. Men det är jobbigt att spela mot ett lag som har så stort bollinnehav. Vi hade behövt ett mål i första, sa Fårbotränaren, Kent Niklasson.

Med tanke på att Kent knappt fick ihop lag till matchen så ska var det en mycket bra prestation av hemmalaget.

– Vi fick tejpa David Hällblad, och som tur var så höll det. Joel Wahlström var skadad och skulle normalt inte ha spelat.

– Vi fick ringa in den gamle målvakten, Jimmie Lindekrantz, som utespelare, sa Niklasson.

Det tog 63 minuter för IFKO att få hål på Fårbo. Eric Bengtsson kom fram på vänsterkanten och spelade in en markboll som Sonny Karlsson var framme på och stötte in bakom duktige Rasmus Ek i Fårbomålet.

Fint volleyskott

Sju minuter senare gjorde Sonny 2–0 på en ett mycket fint volleyskott som satt i bortre gaveln.

Ytterligare fem minuter senare visade Sonny upp sin teknik. Han fick bollen i boxen, la den under högerfoten och rullade runt den innan han säkert satte in den vid stolpen.

Fårbo kroknade rejält efter IFKO:s första mål och på slutet – i mörkret – kunde det ha blivit både 4–0 och 5–0. Christian Jonsson och Mattias Rehn hade varsin jättechans men sköt på fel sida stolpen.

Att IFKO vann var helt i sin ordning. Det var bättre i det mesta. Men fortfarande är IFKO för ineffektiva i anfallsboxen så länge motståndarna orkar hänga med. Att inte få till en riktigt målchans på runt 20 hörnor är inte okej. Dessutom att antal inlägg, både på höjden och efter marken.

De sista 10 minuterna hade spelarna problem på grund av mörkret.

”Såg knappt bollen”

– Man såg ju knappt bollen. Tur att vi hade vita tröjor så vi såg varandra, sa Mattis Rehn och Nicky Avdyli medan de fick varsin korv vid entrén.

Det var de värda.

IFKO är just nu serieledare. Det kan ändras imorgon lördag då Stjärnan tar emot SK Lojal. Vinner Stjärnan så går de om IFKO. Vinner Lojal så går de upp på samma poäng som IFKO men sämre målskillnad.

conny@oskarshamns-nytt.se

IFK Oskarshamn hade runt 20 hörnor i första halvlek men lyckades inte överlista Fårbos målvakt eller utespelare.
Fårbos högerback Simon Olsson var mycket bra och höll undan får både IFK Oskarshamns Simon Johansson och Erik Bengtsson.
Mattias Rehn i IFK Oskarshamn brände en jättechans.