Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Karin Helmersson (C): ”Detta borde gynna Kalmar län”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

– Det är tydligt att det avsätts mer pengar, att hållbarhet och tillgänglighet är ledord i Infrastrukturpropositionen, och min tolkning är att detta borde gynna Kalmar län, säger Karin Helmersson, ordförande i regionala utvecklingsnämnden, i en kommentar under fredagen.

”Idag, fredag, har regeringens infrastrukturproposition presenterats. Nu vidtar planering i respektive län för de olika objekten. Kalmar län har under lång tid fått mindre pengar till dessa investeringar än övriga regioner”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

”Kan vi inte acceptera”

– Det har lett till att det inte har blivit enklare att pendla till eller ifrån hem, arbete och skola i och utanför vårt län, vilket skett i vår omvärld. Detta kan vi inte acceptera, säger Karin Helmersson.

”Regionen måste nu tydligt prioritera de sträckor som man vill satsa på. Det arbetet är redan förankrat i länets kommuner och i näringslivet. Bland de viktigaste objekten finns upprustning och anpassning av Stångådals- och Tjustbanorna, Kust-till-Kust-banan, samt att få bort flaskhalsar på E22 genom länet”, skriver Centerpartiet.

”Arbetar nära våra grannlän”

– Vi arbetar också nära våra grannlän för att kunna göra gemensamma prioriteringar. Närmast i tid är nu en presentation av respektive län för Trafikverket den 27 maj och under hösten kommer vår plan vara ute på remiss, säger Karin Helmersson.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS